Hlavní obsah

Statistika: Sešívaným pláchl sprinter Mihálik, Teplice obraly Plzeň i díky běžcům

Fotbalová liga uzavřela svou první polovinu. Teplice v 15. kole přerušily čtrnáctizápasovou vítěznou šňůru vedoucí Viktorie Plzeň v aktuální sezóně, k čemuž jim pomohly i běžecké výkony. Co se týče individualit, vůbec nejvíc metrů z celé ligy naběhal záložník pražských Bohemians Martin Hašek, který v bezbrankovém duelu s Libercem urazil vzdálenost 12 011 metrů. Mezi sprintery vynikl jablonecký Ondřej Mihálik.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňský hráč Milan Havel (vlevo) se zdraví po zápase s Alexem Králem z Teplic. Vpravo je Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Klokani dlouhodobě patří k největším vytrvalcům v lize. Již několikrát v aktuálním ročníku byli nejběhavějším týmem kola, teď „zvítězili" individuálně, když nejvíc kilometrů měl v nohou Martin Hašek (12 011 metrů). Záložník byl nejběhavějším hráčem i v předminulém kole. Bohemians ale tentokrát v distančních závodech předčily čtyři celky, a to Jablonec, Slovácko, Dukla a vůbec nejvíc naběhali hráči Teplic.

V Jihlavě běžecky vynikali Martin Nový, Pavel Dvořák a Lukáš Vaculík, kteří skončili v počtu naběhaných kilometrů těsně za Haškem. Ani oni ale nepomohli Vysočině k vítězství, protože Jihlava před vlastním publikem podlehla Brnu 0:2.

Teplice, které jsou prvním celkem, jenž na podzim obral vedoucí a dosud neporaženou Plzeň o body, uspěly i v týmové kategorii sprinterů. Mezi jednotlivci byl nejpilnějším rychlíkem Ondřej Mihálik z Jablonce, který urazil 356 metrů ve sprintu a připsal si taky nejvyšší počet sprintů - 23.

Kromě běžeckého výkonu se dvacetiletý útočník blýskl v bitvě s pražskou Slavií také gólem, jenž vynesl jabloneckým bod za remízu 1:1.

Reklama