Hlavní obsah

Štědrý Holek! Zkušený obránce daroval své prémie mládeži

Posunul Vánoce o měsíc dřív a projevil svou štědrost. Fotbalista Mario Holek, který v Dukle během podzimu hostuje ze Sparty, se rozhodl dukelské mládeži věnovat finanční prémie, jež mu měly být vyplaceny za jeho působení na Julisce. Jak klubový web avizuje, ve fotbale velmi neobvyklá věc minulý týden překvapila i vedení Dukly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Holek v dresu Dukly Praha.

Článek

Ostřílenému borci se hrubě nepovedlo derby na Slavii, k posledním dvěma duelům ligového podzimu už nominován nebyl.

Hostování Maria Holka se chýlí ke konci, teď se ukáže, kde bude působit dál. Každopádně pomůže mládeži Dukly - jeho bonusy přejdou na nákup vybavení a sportovních potřeb pro děti. Na originálním daru se domluvil s vedením klubu.

„Chtěl jsem se Dukle odvděčit, že mě přijala a dala mi možnost, abych zde mohl po zranění a vyřazení z kádru Sparty nabrat kondici, abych zde mohl trénovat. Měl jsem potřebu se jí nějak odvděčit a řekl jsem si, že peníze za čtyři zápasy, které jsem tu odehrál, bych chtěl klubu vrátit," líčí štědrý obránce.

Ať dětem zaplatí zahraniční turnaje

Napadlo ho tedy, že by rád pomohl mládeži. „Moc by se mi líbilo, kdyby šel příspěvek na nějaké zahraniční turnaje. Pamatuji si, že když jsem byl v žáčcích v Brně, vždycky jsem měl hroznou radost, když jsme jeli na nějaký turnaj do zahraničí a konfrontovali se se zahraničními týmy. Třeba na víkend nebo na pět dní a já z toho měl obrovský zážitek. Na cestu se vždycky skládali rodiče, což pro ně často bylo hodně náročné," doufá Holek, že jeho příspěvek děti potěší.

Kde se objeví na jaře, zatím neví. „Moje další angažmá ještě není známé, klidně se může stát, že budu pokračovat v Dukle, pokud o mě bude vedení stát. Ještě je brzy to řešit. Na působení zde ale budu vzpomínat jen v dobrém. Nabral jsem zde kondici, zdravotně se dal do pořádku, i když poslední dva zápasy jsem vynechal kvůli problémům s achilovkou. Je to ale na dobré cestě a mělo by to být v pohodě. Prostředí a kluci v kabině - vše je v Dukle skvělé. Hostování tak hodnotím pozitivně," dodává Holek pro fkdukla.cz.

Reklama