Hlavní obsah

Sparťanská zima? Po hororu zemětřesení

Karel FeltSport.czPrávo

Hororový sparťanský podzim skončil. Klid na Letné ale rozhodně nenastal. Zatímco valná část realizačního týmu už se rozprchla domů a hráči jsou na dovolené, kouč Andrea Stramaccioni čeká, až si ho zavolá majitel klubu Daniel Křetínský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni. Udrží se na své pozici i během zimní pauzy?

Článek

Trenér klidný zřejmě není. Podle informací Práva totiž dojde k pouštění žilou v hráčském kádru, ale změny mohou nastat i na trenérské lavičce. A fanoušky neoblíbený generální ředitel Adam Kotalík by mohl být zbaven kompetencí zasahovat do sportovních záležitostí. Zemětřesení údajně může začít už tento týden.

Klíčová schůzka

Strategickým okamžikem pro další směrování klubu by měla být právě schůzka Křetínského se Stramaccionim. Jednou z variant dokonce je, že italský trenér skončí na lavičce a posune se do funkce sportovního ředitele, která na Letné už několik let neexistuje.

Důvodem, proč na Letné nakonec zůstane, je údajně i fakt, že má po vyhazovech z Interu Milán, Udine a Panathinaikosu velmi dobře postavenou smlouvu. Pokud by musel Spartu opustit, a nejspíš i se sedmi svými spolupracovníky, které si přivedl, stálo by to Křetínského prý hodně přes sto miliónů korun. Přitom už letní experiment vyšel i s nákupy a smlouvami hráčů na téměř půl miliardy...

Stramaccioni ředitelem?

Varianta s posunem Stramaccioniho na pozici ředitele by vyřešila i další problémy. Kouč by zmizel z lavičky do zákulisí a fanoušky stejně proklínaný generální ředitel Kotalík, byť je jen vykonavatelem Křetínského příkazů, by se posunul na jinou pozici, z níž by do sportovní činnosti klubu vůbec nezasahoval. To by údajně akceptovalo i tvrdé jádro fanoušků. Případný nový kouč by měl přijít znovu ze zahraničí.

K zemětřesení by došlo i v realizačním týmu. Zřejmě by z něj odešli mimo jiné i vedoucí mužstva Miroslav Baranek a asistent Radoslav Kováč, které fanoušci berou údajně jako „kolaboranty". Samostatnou kapitolou je hráčský pohyb. Změn zřejmě bude hodně, ovšem zbavit se některých drahých, ale vyhaslých „hvězd", které z různých důvodů neukázaly na podzim prakticky nic, nebude snadné. Pokud se zájemci přece jen najdou, bude Křetínský muset jít s cenou výrazně níž, než za kolik je koupil.

Reklama

Související témata: