Hlavní obsah

SESTAVA PODZIMU: Pět vládců ligy, dva nováčci, žádný sparťan!

Praha

Vedoucí Viktoria má v tabulce rekordní náskok 14 bodů před Slavií a Olomoucí, což se logicky odráží také ve složení ideální jedenáctky podzimu fotbalové HET ligy podle Sport.cz. Suveréni z Plzně dodali hned pětici hráčů, jejich největší pronásledovatelé po dvou. Svého zástupce mají také Liberec a Jablonec, z čehož plyne, že o mimořádnou pozornost si v podzimní části soutěže neřekl ani jeden fotbalista Sparty...

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu 2017 fotbalové HET ligy podle Sport.cz:

Článek
Fotogalerie

Rekordní start do sezóny v mnoha ohledech udělal z české ligy soutěž suverénního lídra a jeho komparsu.

Mužem podzimu je reprezentační útočník Michael Krmenčík. S 11 góly nejlepší střelec ligy se v sestavě kola objevil šestkrát. Jen o jednu nominaci méně pak dostal navrátilec Daniel Kolář, který sestřelil jak Spartu, tak Slavii.

Viktoria ovšem těží ze stabilní formy většiny svých mužů. Nejlepší období své kariéry prožil třeba záložník Jan Kopic. Pozvánku do národního týmu si po čase vysloužil krajní obránce Radim Řezník, nejlepší defenziva pak stojí i na stoperovi Lukáši Hejdovi.

Sešívaní sice vytvořili rekordní sérii 36 zápasů v řadě bez porážky, k obhajobě titulu však mají daleko. V ofenzivě dál těží z přihrávek Josefa Hušbauera, mezi nejlepšími střelci se znovu drží kapitán Milan Škoda.

Nováček z Olomouce předvedl skvělý podzim, řada jeho hráčů je v kursu. Ideální jedenáctku z branky jistí zkušený gólman Miloš Buchta, ze záložníka Šimona Falty pak už je také reprezentant.

V popředí tabulky se znovu drží Liberec, jehož zástupce Milan Kerbr nemusí litovat, že z něj kouč Trpišovský udělal krajního obránce. Útočník Stanislav Tecl byl v létě v Edenu přebytečný, hostování v Jablonci mu ovšem vychází náramně. Co by Slavia za jeho osm gólů dala...

Sestava podzimu 2017 fotbalové HET ligy podle Sport.cz:
Buchta (Olomouc, 3) - Řezník (Plzeň, 3), Hejda (Plzeň, 4), Kerbr (Liberec, 3) - Falta (Olomouc, 3), Kolář (Plzeň, 5), Hušbauer (Slavia, 4), Kopic (Plzeň, 3) - Tecl (Jablonec, 3), Krmenčík (Plzeň, 6), Milan Škoda (Slavia, 4).

Reklama