Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 3:0Petrželovi návrat do ligy nevyšel, Olomouc na Slavii propadla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Fořt 1 : 0
28. Fořt 2 : 0
75. Jarolím 3 : 0

Fotbalovému trenérovi Vlastimilovi Petrželovi zhořkl návrat do české nejvyšší soutěže, kde se v neděli objevil po více než čtyřech letech. Olomouc, které se Petržela ujal v pondělí po odvolaném Vlastimilu Paličkovi, v neděli na Strahově prohrála 0:3.

Článek

Výhru Slavie, kde Petržela v devadesátých letech zahajoval trenérskou kariéru, nastartoval dvěma trefami už během prvního poločasu útočník Pavel Fořt. Čtvrt hodiny před koncem přidal třetí gól Jarolím a Sigma zůstává po třetí prohře za sebou stále poslední.

Petržela, do května kouč ruského Petrohradu, sice oproti poslednímu utkání udělal v základní sestavě pět změn, ovšem ani radikální řez Hanákům na Strahově příliš nepomohl. Hosté sice po sedmi minutách zahrozili dravým průnikem Pulkerta, který po kličce Krajčíkovi pálil těsně vedle, ale pak dění na hřišti jasně ovládli domácí.

Rychle kombinovali a hladce přecházeli přes olomouckou defenzivní hráz.A dnes navíc dokázali rychle zlomit střelecké prokletí, které je provázelo při posledních ligových zápasech s Libercem a v Brně a také ve čtvrtečním duelu Poháru UEFA s ázerbajdžánským Jevlachem. Po šestnácti minutách vytáhl Krajčíkovu ránu na břevno olomoucký gólman Vojáček, po následném rohu ale obrana Sigmy nechala pohodlně hlavičkovat Fořta a ten ukončil čekání na svůj první letošní gól.

Třiadvacetiletý útočník dnes byl při chuti: ve 28. minutě si naběhl na přízemní centr svého kolegy z útočné dvojice Vlčka a chytrou tečí zařídil pro Slavii už dvoubrankový náskok. Jeho jméno si do bloku asi poznamenal i kouč Tottenhamu Hotspur Martin Jol, který svůj tým povede proti Slavii v zářijových zápasech 1. kola Poháru UEFA.

Petržela byl rozladěný

Olomoucký tým tak přišel i o poslední zbytky sebevědomí, hosté kazili jednoduché míče při rozehrávce a také v obraně kupili chybu na chybu. Nakonec mohli být rádi, že po dalších dvou šancích Vlčka neodcházeli do kabin s ještě větším debaklem.

Rozladěný Petržela v poločase sáhl hned ke dvěma střídáním a hlavně příchod brazilského režiséra Melinha Sigmě částečně pomohl. Hosté podrželi míč víc ve středu pole, ale ve finální fázi byli úplně neškodní. Slávisté sice už nehýřili aktivitou jako v prvním poločase, ale když se dostali před Vojáčkovu branku, pokaždé byli nebezpeční.

Dokázali to i čtvrt hodiny před koncem, když se do míče opřel kapitán Jarolím a jeden z olomouckých zadáků tečoval míč mimo dosah Vojáčka. Ten pak ještě svůj tým podržel při krásném voleji Švece a pak navíc chytil míč těsně před Vlčkem, kterého vtipnou patičkou posílal do šance Švento. I tak ale diváci vyprovázeli slávisty ze hřiště skandovaným aplausem, Sigma naopak ze Strahova popáté za sebou odjela s prohrou.

Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 3:0 (2:0).
Branky: 16. a 28. Fořt, 74. Jarolím. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Drastík. ŽK: Krajčík - R. Hubník, Pulkert, Kaščák. Diváci: 3232.
Slavia: Vorel - Krajčík, Suchý, Latka, Hubáček - Janda (83. Nečas), L. Jarolím, Švec, Švento - Vlček, Fořt (75. Hrdlička). Trenér: K. Jarolím.
Olomouc: Vojáček - Škerle (46. Melinho), Hudec, Horáček, R. Hubník - Randa, Rýdel, Kaščák (71. P. Kobylík), Pulkert - M. Hubník, Schulmeister (46. Chmelíček). Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: