Hlavní obsah

Klid před bouří? Po mizerném podzimu je v Baníku zatím ticho. Ale nespíme, hlásí Vrťo

Velké naděje, s nimiž se po sezóně v nižší soutěži vracel do první fotbalové ligy ostravský Baník rychle vyprchaly. Elán a nadšení, s jakým do nejvyšší soutěže tým výhrou v Brně vlétl, vystřídalo v dalších zápasech podzimní části obrovské rozčarování. Jak z pádu tabulkou až na aktuální předposlední příčku, tak z herního projevu mužstva vedeného trenérem Radimem Kučerou. Mizerný podzim ale zatím nemá žádné dopady. Vedení Baníku dumá a mlčí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský útočník Milan Baroš z Baníku střílí z ofsajdové pozice vítězný gól Baníku v duelu s Karvinou.

Článek

Baník sice postoupil přes Spartu do čtvrtfinále MOL Cupu, v lize ale vyhrál pouhá dvě utkání. Kouč Kučera ale důvěru majitele klubu Václava Brabce zatím, zdá se, neztratil. I když jména potencionálních nástupců už se objevují. Například někdejšího kouče reprezentační dvacítky či Mladé Boleslavi Martina Svědíka.

„Po skončení první poloviny sezóny si sedneme a komplexně to vyhodnotíme," řekl tři kola před koncem podzimu Brabec. A tahle slova stále platí, protože schůzka se ani téměř týden po posledním utkání na Slavii, kde Baník prohrál deváté utkání z šestnácti odehraných, nekonala.

Podle vyjádření z tiskového oddělení Baníku by se klub měl případným změnám vyjádřit nejdříve v příštím týdnu. „Vedení si v těchto dnech vyhodnocuje podzimní výkony a výsledky," zní oficiální stanovisku klubu. Mluvit nechce ani kouč Kučera. „Nechávám si čas na zhodnocení. V příštím týdnu vám odpovím na každou vaši otázku," řekl kouč, jenž přišel do Baníku před touto sezónou místo Vlastimila Petržely.

Nečinně sedět ale vedení Baníku nechce a ani nemůže. Po vynuceném odchodu brankáře Vaška potřebuje Ostrava adekvátní náhradu a zájem má o Milana Heču ze Slovácka. Posily ale shání na více postů. Do obrany, která dostala stejně jako ta jihlavská 32 gólů, což je nejvíce v lize, by mohl přijít někdejší bek Baníku Patrizio Stronati, jenž na podzim hostoval v Mladé Boleslavi z Austrie Vídeň.

Zájem má Baník také o ofenzivního Martina Filla z Teplic, jenž by mohl v útoku doplnit zatím šestigólového Milana Baroše. „Zkvalitnit potřebujeme každou řadu," zmínil jen sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo. O konkrétních změnách se bavit nechtěl. „Nespíme, pracujeme na posilách a máme představu. Ale nic není jisté," dodal.

A tak jedinou jistou změnou, která se udála v týdnu po emotivním derby Baníku s Karvinou, je rezignace předsedy představenstva Baníku Jana Wolfa. Zřejmě budoucí primátor Karviné se chce věnovat už pouze práci v MFK Karviná.

Reklama

Související témata: