Hlavní obsah

Odvolání Grigy je podle tisku už jen otázkou času

PRAHA

Angažmá fotbalového trenéra Stanislava Grigy ve Spartě Praha se pravděpodobně chýlí ke konci. Podle českých médií je po porážce 0:3 v Mladé Boleslavi vyhazov kouče jen otázkou času a vedení klubu už prý dokonce jedná o jeho nástupci.

Článek

Nejžhavějšími kandidáty jsou podle deníku Sport Zdeněk Ščasný a Zdeněk Zeman, oba však mají platné smlouvy v Mostu respektive v italském Lecce. Jako dočasný kouč by tak podle listu mohl mužstvo převzít současný prezident Sparty Jozef Chovanec, kterého prý podporují slovenští majitelé.

Stejné tři kandidáty zmiňuje i deník Aha!, Šíp do okruhu možných Grigových nástupců řadí i jabloneckého Petra Radu. Podle Blesku je už ale prakticky hotovou věcí příchod Ščasného z Mostu. Na severu Čech ho prý nahradí bývalý sparťanský kouč Jaroslav Hřebík.

Krizi odnesou asi i hráči

Vedení Sparty nicméně popírá, že by už někoho oslovilo. "O situaci jednáme, analyzujeme ji. Nechceme se ukvapit. Tady se nejedná o otázce trenéra, ale i dalších věcech," uvedl na sparťanském webu člen představenstva klubu Lukáš Přibyl.

"Všichni v klubu jsou ze současné situace velmi rozladěni. Řešení ale chceme přinést v průběhu dalších dní, nechceme unáhleně reagovat v emocích," dodal Přibyl.

Na krizi Sparty doplatí nejspíš i její hráči. "Změny v kádru jsou jednou z variant řešení, stejně jako udělení pokuty," řekl Sportu Přibyl. Rozhodnutí by mohlo padnout už ve středu, kdy zasedá představenstvo klubu.

Reklama

Související témata: