Hlavní obsah

Lvíčata mluví jen o výhře, Moldavsko ale nepodcení

Čestmír Folk

Papírově slabší soupeř bude stát ve středu odpoledne na drnovickém trávníku v cestě české fotbalové jednadvacítce v pátém utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Podobně jako jejich starší reprezentační "kolegové" hostí obhájci titulu celek Moldavska.

Foto: PRÁVO

Trenér Werner Lička soupeře z Moldavska nepodceňuje.

Článek

Zatímco naši mladíci všechna dosavadní střetnutí vyhráli, soupeř uzavírá tabulku skupiny s jediným bodem. "V žádném případě ovšem nesmíme Moldavsko podcenit. Rozhodně nejde o žádného outsidera," tvrdí trenér českého národního týmu Werner Lička.

"Jen my jsme u nich loni na podzim zvítězili 2:0, jinak Moldavané s nikým neprohráli vyšším než jednogólovým rozdílem. Každé utkání venku je pro ně šancí zviditelnit se před řadou manažerů, ani tentokrát tomu zřejmě nebude jinak," domnívá se.

Potvrdit první místo ve skupině

Lička ovšem zároveň věří v kvality svého týmu. "Soupeř praktikuje i venku vysunutou aktivní obranu, s níž bychom si ale měli poradit. Jsme favority, vítězstvím chceme potvrdit dosavadní první místo ve skupině," plánuje.

Kouč na závěr desetidenního soustředění výrazně zmírnil intenzitu přípravy, v úterý v době zápasu naordinoval svým svěřencům už jen lehký trénink. "Vedro je hrozné, avšak jsem přesvědčen, že pro nás překážkou nebude. Mužstvo je výtečně fyzicky připraveno."

Sestavu může vybírat, s výjimkou nemocného obránce Hochmeistera, který se už k týmu nepřipojí, z kompletního kádru. "Je o mně známo, že nejsem příznivcem velkých změn. Složení celku se tudíž nebude příliš lišit od minulých kvalifikačních duelů v Holandsku a s Rakouskem," prozradil.

Pravděpodobná sestava Česka:
Laštůvka - Vidlička, Schuster, Koubský, Bureš - Kobylík, Plašil, Polák, Trojan - Svěrkoš, Mario Lička

Reklama

Související témata: