Hlavní obsah

Griga končí, Spartu by měl převzít Chovanec

jky, pnSport.cz

Trenérská rošáda ve fotbalové Spartě je podle všeho hotová. Jak pro Sport.cz potvrdily zdroje blízké vedení klubu, skončí angažmá dosavadního kouče Stanislav Grigy středečním pohárovým utkáním ve Dvoře Králové a kádr poté převezme současný letenský prezident Jozef Chovanec. Vedení Sparty informace oficiálně nepotvrdilo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jozef Chovanec (vlevo) má znovu usednout na lavičku Sparty.

Článek

Tiskový mluvčí Sparty Lukáš Přibyl na dotaz redakce Sport.cz pouze uvedl, že určité změny v klubu budou oznámeny do pátku. "Za současné situace jsou změny potřeba. Nutně ale nemusí jít o trenérské změny," tvrdí Přibyl.

Jak ale Sport.cz informovaly tři na sobě nezávislé zdroje, je již rozhodnuto. Trenér Griga skončí a na jeho místo by měl usednout Chovanec, který se tak na lavičku Sparty vrátí po téměř deseti letech. V roce 1996 vystřídal v průběhu sezóny Vlastimilu Petrželu a vytáhl Spartu z posledního místa až k titulu. O několik měsíců později ale přijal nabídku vést českou reprezentaci. Do Sparty se vrátil letos v lednu, kdy začal zastávat funkci prezidenta klubu.

Sparta podle neoficiálních informací hledala mezi několika trenéry, Chovanec se ale nakonec ukázal jako nejlepší varianta. Vyhlášený kouč Zdeněk Zeman byl zřejmě pro pražský klub finančně neúnosný, Zdeněk Ščasný prý údajnou nabídku odmítl. Mělo padnout i jméno plzeňského kouče Michala Bílka, proti kterému ale hovořily malé zkušenosti s vedením velkého klubu.

Reklama

Související témata: