Hlavní obsah

Baníku budou pomáhat Nehoda a Uličný. Kouč jejich pomoc vítá

Ostrava

Předposlední tým fotbalové ligy Baník Ostrava vstoupí do jarní části posílen o dvě fotbalové osobnosti minulosti Zdeňka Nehodu a Petra Uličného, kteří společně s bývalým hráčem Baníku Markem Jankulovským a sportovním ředitelem klubu vytvoří novou sportovní radu klubu. Pátým členem je nový sportovní manažer Baníku Michal Bělák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Radim Kučera

Článek

Sportovní rada se podle majitele klubu Václava Brabce bude výrazně zapojovat do řízení prvního týmu. „Zdeněk Nehoda má za sebou skvělou hráčskou kariéru a pak i nepřeberné manažerské zkušenosti z domácího i zahraničního fotbalu, fotbalu skvěle rozumí a dokáže ho vnímat z pozice hráče i manažera. Petr Uličný, to je ztělesnění trenérských zkušeností. Z pozice kouče bude vnášet zase trenérský náhled," vysvětlil Brabec.

„Rada bude s mužstvem bude v každodenním kontaktu a věřím, že to pomůže. Ať Zdeněk Nehoda, Petr Uličný nebo Marek Jankulovski jsou osobnosti, které fotbalu dokonale rozumí," řekl majitel Baníku.

Už v prosinci nově se formující rada doporučila podržet ve funkci dosavadního kouče Radima Kučeru. „I když bychom chtěli mít samozřejmě více bodů, hra a výkony nebyly tak špatné, abychom po pěti měsících měnili trenéra. Chceme mu dát ještě čas na práci s doplněným kádrem, a současně věříme, že i v podobě oponentury Petra Uličného, přijde i kýžený efekt v podobě výsledků," prohlásil nový předseda sportovní rady Zdeněk Nehoda.

„Konstruktivní názory zkušených odborníků si kdykoliv rád vyslechnu. Nikdy jsem s tím neměl žádný problém a v podobném režimu jsem už dříve ve Znojmě s Petrem Uličným fungoval. Doufám, že to bude klapat především ku prospěchu celého Baníku," řekl kouč Radim Kučera.

Vedení Baníku pracuje kromě funkcionářských změn i na příchodech dalších hráčských posil. „Kromě již oznámených Martina Filla a Dame Diopa máme v plánu během přestávky přívést ještě minimálně tři hráče a brankáře," nastínil Brabec.

Reklama

Související témata: