Hlavní obsah

Sparta je Stanciuovi blízko, hlásí vyjednavač

Aktualizováno

Plánovaný rekordní přestup do české fotbalové ligy je obrazně bitvou o každý pětník, což je vzhledem k výši přestupní částky poněkud úsměvné. Nicméně podle posledních informací je stále reálné, že rumunský záložník Nicolae Stanciu z Anderlechtu přece jen za přibližně 128 miliónů korun přijde do pražské Sparty. Na testy do Prahy by mohl dorazit v nejbližších dnech. Informaci poskytl hráčský agent Pavel Zíka, který jedná na české straně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpředu) ještě v dresu Bukurešti v souboji s Martinem Frýdkem ze Sparty. Navlékne teď i Rumun rudou barvu...?

Článek

Po příchodu nového majitele Anderlechtu se Spartě jednání zkomplikovalo, nicméně zatím ještě stále neztroskotalo. Prostředníkem Pražanů je Pavel Zíka, s Fialkami jedná jeho kolega Empacher, hráče zastupuje jeho agentka Anamaria Prodanová.

Podle půvabné modelky se jednání zadrhlo, zůstává však optimistkou. „Ke smlouvě se propracujeme," ujišťuje Prodanová.

Její slova víceméně potvrzuje i český prostředník. „Sparta je připravena splnit téměř vše, co Anderlecht v danou chvíli požaduje. Věřím tedy, že jednání budou úspěšná. K dohodě klubů by mohlo dojít již v pondělí večer, případně v úterý," avizuje Zíka.

Dúbravka? Newcastle se musí víc snažit...

Jeho agentura Global Sports pak přímo zastupuje letenského brankáře Martina Dúbravku, o něhož se zajímá Newcastle. Klub z Premier League ovšem podle prvních zpráv zatím nabídl jen jarní hostování s případnou opcí, což se Spartě nezamlouvá.

Mnohem zajímavější by už pro ni bylo hostování s takzvanou povinnou opcí, s níž třeba Patrik Schick odešel ze Sampdorie do AS Řím. Pak by se transfer gólmana slovenské reprezentace mohl vyšplhat až na avizovaných 200 miliónů korun.

„Mohu potvrdit, že se hledá jiná forma případného prodeje. V Anglii končí přestupní termín 31. ledna, takže pro případnou shodu je ještě času dost," míní Zíka.

Reklama