Hlavní obsah

Bílek: Není možné, aby Sparta nehrála o titul

PRAHA

Úspěšnou premiéru má za sebou trenér fotbalistů Sparty Michal Bílek. Jeho svěřenci se sice v sobotu proti Zlínu hodinu trápili a z tribun se ozýval pískot, po dvou gólech střídajícího Libora Doška si domácí své příznivce mírně udobřili tříbodovým ziskem. "Ten pískot jsem samozřejmě vnímal," přiznal na pozápasové tiskové konferenci kouč Bílek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Vnímal jste hromový pískot nespokojených diváků po prvním poločase?

Samozřejmě vnímal a fanouškům se vůbec nedivím. Lidi byli aspoň na závěr částečně spokojení s výsledkem. Tak jsem to klukům říkal i v šatně o přestávce, že až přijdou góly, že to budelepší. Po přestávce se situace na hřišti zlepšila.

Bylo v kabině v poločase hlučno?

Vládla samozřejmě velká nespokojenost, v první půli bylo všechno špatně. Nehráli jsme, nekombinovali. Řekli jsme se, že ve druhé půli všechno změníme. Docela důrazně jsme si vše vyříkali.

Kde byl problém Sparty v prvním poločase?

Lehce jsme ztráceli míče, málo se o ně rvali. Všichni byli hodně nervózní. Někteří hráči neudělali dost pro to, abychom dostali soupeře pod tlak. Agresivita, se kterou jsme do zápasu chtěli jít, nám v prvním poločase chyběla. Na tom musíme pracovat.

Zlín vás v prvním poločase k ničemu nepustil. Proč jste se nemohli prosadit?

Zlín hrál velmi dobře, my v první půli naopak velice špatně. Chtěli jsme hrát po zemi, dostávat se do šancí kombinací. Nepřidrželi jsme ale balón, nedostávali jsme se do zakončení. Změny měly posílit útočnou fázi, chtěli jsme hrát jednodušeji. Centrovat ze stran na Doška a Sivoka. Jsem rád, že jsme vyhráli. Libor potvrdil, jak důležitý pro Spartu je. To jsem mu říkal už v týdnu.

Co jste mu v rozhovoru říkal?

Pokud se v zápase neprosadil, byla averze fanoušků vůči němu obrovská. Musí dál pracovat, obrnit si nervy a soustředit se na hru. Dnes se potvrdilo, že je to hráč, který se dokáže prosadit.

Neměl jste strach, že do konce podzimu ještě nasadíte kanonýra Horsta Siegla?

Horst Siegl sem nepřišel jako hráč, ale trenér. Takže vylučuju, že vy nastoupil. I do budoucna.

Co jste za týden ve Spartě vypozoroval?

Všichni jsme se setkali až ve čtvrtek, takže jsme spolu byli jenom dva dny. Mám ze všeho dobrý pocit, jsou tu kvalitní hráči. Máme hodně reprezentantů. A není možné, aby Sparta nehrála o titul. Jediný problémem může být parta, tým, kolektiv... Když budeme hrát kolektivně, tak půjdeme nahoru. I kvalitativně. Musíme táhnout za jeden provaz, jako je tomu v ostatních týmech - Liberci, Boleslavi... Nevylučuju ovšem, že se Sparta v dalších dnech ještě posílí.

Kam byste chtěl onu posilu?

Nejvíce bych uvítal konstruktivního středního záložníka.

Reklama

Související témata: