Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:1Liberec nedostal gól ani na Slovácku a získal tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Blažek 0 : 1

Fotbalisté Slovanu Liberec sice v utkání 6. ligového kola na hřišti Slovácka neoslnili, ale po takticky bezchybném výkonu vyhráli 1:0 a udrželi v prvoligové tabulce kontakt s vedoucí Mladou Boleslaví. Brankář Marek Čech udržel už pošesté čisté konto a vítězný gól vstřelil krátce po svém příchodu na trávník střídající Jan Blažek.

Článek

Liberec přijel na Slovácko v roli favorita, ale příliš ji nedokázal naplňovat. Severočeši jako by během reprezentační pauzy vypadli z obvyklé pohody a jejich hra z prvního poločasu nebyla zrovna vydařená. Domácí po slabším začátku měli ve 29. minutě velkou šanci. Po Vozábalově trestném kopu se mohl prosadit Dragoun, který hlavou míč prodloužil k Čechovi, jenže liberecký gólman míč dokázal vyrazit na roh. Převaha Slovácka narůstala s přibývajícím časem, jenže před poločasem mohli skórovat i hosté, ale Pospěchova hlavička mířila nad.

Po pauze hosté nastoupili s větší agresivitou, kterou ještě vystupňoval střídající Blažek, který nahradil v 62. minutě zraněného Pospěcha. Trenér Lavička prokázal změnou dokonalý trenérský cit, protože juniorský reprezentant si už při svém prvním kontaktu narazil míč s Holendou a vstřelil gól.

Domácí se s nepříznivě se vyvíjejícím zápasem nesmířili, přidali na tlaku, ale slibnější šance si vytvářeli pouze při trestných kopech. Hosté se už zatáhli a spoléhali pouze na kombinační akce do otevřené obrany, při nichž především Blažek hodně strašil domácí zadáky.

Také Slovácko si ale nakonec vypracoval slibnou možnost, jenže střídající Brožík v dobré pozici osm metrů před brankou svoji hlavičku poslal do rukou brankáře Čecha. A protože si domácí další šanci nevytvořili, zůstávají po páté prohře za sebou na předposledním místě, zatímco obhájce titulu se dál drží vedoucí Mladé Boleslavi.

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 63. Blažek. Rozhodčí: Moláček - Lhoták, Pospíšil. ŽK: Vrba - Pudil. Diváci: 3750.
Slovácko: Drobisz - Němčický (74. Róth), Lysoněk, Šuškavčevič, Kaspřák - Malár, Görner, Vrba, Vozábal, Dragoun (82. Vrána) - Malcharek (74. Brožík). Trenér: Plíšek.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach (75. Hamouz), Hodúr, Bílek, Pudil - Pospěch (62. Blažek), Holenda (89. Hochmeister). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: