Hlavní obsah

Lvíče vyráží do světa. Jablonecký Mihálik přestupuje do Alkmaaru

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Člen reprezentační jedenadvacítky vyráží do světa. Fotbalový útočník Ondřej Mihálik přestoupil z Jablonce do Alkmaaru. Dvacetiletý hráč podepsal s třetím týmem nizozemské ligy smlouvu do června 2022. „Obrovský posun v kariéře. Je to ještě hodně čerstvé a sžívám se s tím. Dostávám další motivaci a čeká mě ještě tvrdší práce. Doufám, že se zadaří a třeba zase z Alkmaaru postoupím o nějaký level výš,“ říká o svém transferu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Mihálik přestoupil z Jablonce do Alkmaaru.

Článek
Fotogalerie

Staronový kouč Petr Rada přišel během pár dnů hned o dvě útočná esa. Nejprve se nejlepší podzimní střelec týmu Stanislav Tecl nečekaně vrátil do Slavie. A teď odchází i mladík Ondřej Mihálik. Nizozemská liga je pro něj velkou výzvou.

„Sezóna je dobře rozjetá hlavně v poháru, ale ani v lize není nic ztraceného. Když kluci uvidí, že lidi na stadiónu jsou, tak udělají všechno pro to, aby se pohár dotáhl do vítězného konce a Evropská liga byla zase v Jablonci. Když tady byly týmy jako Kodaň, Ajax nebo třeba Alkmaar, tak se hrálo úplně jinak. Lidi přišli a pomáhali nám," vzkazuje fanouškům na klubovém webu jablonecký odchovanec Mihálik.

Je jasné, že Jablonec teď potřebuje sehnat náhradu do útoku. „Ondru čeká další posun v kariéře a jsme rádi, že můžeme do kvalitní soutěže posunout našeho odchovance. Po fotbalové stránce je odchod Ondry oslabením, na podzim vstřelil pět ligových branek. Přestup byl výhodný pro klub i pro hráče. V současnosti řešíme příchody nových posil," avizuje výkonný ředitel klubu Petr Flodrman.

Liga, která přeje mladým

Mihálik se stane po Václavu Černém z Ajaxu a Jaroslavu Navrátilovi z Almela třetím Čechem v této sezóně nizozemské ligy.

"Cesta Ondřeje Mihálika následuje úspěšného příkladu několika českých fotbalistů. Ondra si vybojoval místo v tradičním prvoligovém klubu, je součástí mládežnických reprezentací a v tuto chvíli je ideální doba pro zahraniční angažmá," míní hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

"Holandská liga obecně přeje mladým fotbalistům, ofenzivní styl soutěže je pro rozvoj individuálních herních dovednosti hráčů ideální. Alkmaar je navíc ambiciózním klubem, který devětkrát za posledních 12 let hrál evropské poháry. Nyní vybudoval komplexně nové zázemí a pro trénink využívá nejmodernějších technologických metod," dodává Kolář.

Reklama

Související témata: