Hlavní obsah

Slavia - Petrohrad 1:5Černý týden českých gigantů. Tentokrát vyfasovali bůra sešívaní!

Dubaj
Aktualizováno

Co se jen děje s českým klubovým fotbalem? Jde sice jen o přípravu, výsledky předních klubů jsou ovšem alarmující. Hned dvakrát schytala nepopulárního bůra na soustředění ve Španělsku plzeňská Viktoria. A mistrovská Slavia s ní drží basu. V prvním utkání svého pobytu v Dubaji podlehla Petrohradu hladce 1:5!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer jako by nemohl uvěřit krutému výsledku...

Článek

Ještě loni navlékal kapitánskou pásku Zenitu. Z Petrohradu přestoupil Portugalec Danny rovnou do Edenu. Pikantní duel proti svým nedávným spoluhráčům si ovšem představoval rozhodně jinak. Tím spíše, že do něj sešívané přivedl jako kapitán...

Nový trenér Slavie Jindřich Trpišovský do utkání poprvé nasadil zimní posilu Ondřeje Kúdelu, který nastoupil na pozici defenzivního záložníka, zatímco v Liberci hrál stopera. Ze zdravotních důvodů chyběli Jan Sýkora a Tomáš Souček a v brance ještě nenastoupila další nová tvář Ondřej Kolář.

V první půli se hrál vyrovnaný zápas a padl jediný gól, který vstřelil ve 27. minutě Aleksandr Kokorin. Hned po přestávce přidal druhou branku po úniku Anton Zabolotnyj, v 62. minutě sice po rohu snížil hlavičkou Milan Škoda, ale Zenit poté dalšími třemi zásahy rozhodl. Z hranice penalty umístil míč k tyči Aleksandr Jerochin a za střelami Dmitrije Bogajeva a Denise Terentěva se slávistický brankář Přemysl Kovář jen ohlédl.

Červenobílí zatím mají v přípravě bilanci dvou porážek a jedné výhry. Nejprve na prvním soustředění ve Španělsku podlehli Linense 2:4 a o víkendu v Praze na Vyšehradě porazili Viktorii Žižkov 5:0. Další zápas v Dubaji sehrají v pondělí proti Bröndy Kodaň s českým útočníkem Janem Klimentem.

Přípravné fotbalové utkání v Dubaji:
Slavia Praha - Zenit Petrohrad 1:5 (0:1)
Branky: 62. Škoda - 27. Kokorin, 46. Zabolotnyj, 67. Jerochin, 70. Bogajev, 77. Terentěv.
Slavia: Kovář - Bořil (46. Frydrych), Deli (46. Pokorný), Jugas (55. Ngadeu), Sobol - Kúdela (55. Hromada) - Mingazov (55. Van Buren), Hušbauer (55. Bucha), Danny (55. Tecl), Zmrhal (55. Stoch) - Necid (55. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: