Hlavní obsah

V Turecku chceme vykrystalizovat sestavu, říká trenér pražské Dukly Hynek

Ústí nad Labem

Fotbalisté pražské Dukly před cestou na soustředění do Turecka vyhráli v přípravném utkání na půdě druholigového FK Ústí nad Labem 4:1. Nenastoupili ale v kompletní sestavě, což vysvětloval trenér Jaroslav Hynek tím, že zápas byl sjednán až v průběhu zimní přestávky. „Hlavní prověrka ale přijde v Turecku,“ řekl kouč Pražanů v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Trenér fotbalistů Dukly Jaroslav Hynek.

Článek

Jak jste přistupovali ke střetnutí na severu Čech?

Dozvěděli jsme, že Ústí odpadlo střetnutí s německým soupeřem a Ústečtí nás požádali, jestli bychom si s nimi nezahráli. Měli jsme mít v sobotu volno, nakonec jsme se rozhodli pro tento zápas. Starší hráči, kteří absolvovali dva dny předtím celé utkání ve Vlašimi, do Ústí nepřijeli. Rozhodně to však neznamenalo podcenění soupeře, jenom jsme nechtěli měnit původní záměry.

Hattrickem se v dresu Dukly v Ústí blýskl Uroš Djuranovič. Řekl si o více prostoru v jarní ligové sestavě?

Jako prvního útočníka máme Honzu Holendu. Chceme, aby Uroš ukázal svoje přednosti. Daleko víc pochopil naši hru, kde se má pohybovat. Jeho hattrick nepřeceňuji. Víme, že je důrazný a očekáváme od něj herní zodpovědnost i s ohledem na defenzivu.

Co vás čeká v příštích dnech?

Na tureckém soustředění potkáme kvalitní soupeře Vardar Skopje, Ujpest a Rostov na Donu. Slibujeme si od toho, že nám víc vykrystalizuje sestava. A věřím, že hráči naznačí, jak jsou schopni se poprat o minutáž na jaře a naberou herní mechanismy.

Jak vnímáte odchod Mustedanagiče po skončení hostování, a naopak příchod Doumbii?

Naděje, že se by se Mustenadagič ze Sparty vrátil, není. Chtěl do přípravy Sparty, komunikace už neprobíhá. Myslím, že je nabízen na hostování někam jinam. Doumbia s námi sehrál jeden zápas ještě před koncem podzimu. Je na něm, aby po příchodu z druhé finské ligy zapracoval na kondici a přejeme si, aby byl neustále zdravý a zvládal zátěž.

Jaký je váš výhled do ligového jara z pohledu Dukly?

Nějaké body máme, ale zachránění ještě nejsme. Soustřeďujeme se na sebe s cílem stabilizovat sestavu i hru. Ale čeká nás hodně práce.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice