Hlavní obsah

Slavia - Bröndby Kodaň 2:2Sešívaní v teple nevyhrávají, Liberec porazil soupeře Plzně!

Dubaj
Aktualizováno

Český reprezentant Jan Kliment jim sice gól nedal, přesto fotbalisté pražské Slavie ani do třetice v přípravných duelech během zahraničních soustředění nevyhráli. Tentokrát v Dubaji aspoň zachránili remízu s druhým týmem dánské ligy Bröndby Kodaň 2:2. Sešívaní tak během zimy pod taktovkou nového kouče Trpišovského porazili zatím jen druholigovou Viktorii Žižkov. Naopak Liberec na Kypru porazil 2:1 Partizan Bělehrad, což je příští pohárový soupeř Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Jaromíra Zmrhala ze Slavie. Gratulovat mu přibíhá Michal Frydrych.

Článek

Trenér Jindřich Trpišovský měl k dispozici kompletní kádr až na Ruslana Mingazova, který má drobné zdravotní problémy. Sešívaní zahájili zápas v rozestavení 4-3-3 se třemi útočníky, po boku Milana Škody nastoupili Stanislav Tecl a Mick van Buren.

Pražané se ve 25. minutě ujali vedení, když si ostrý Frydrychův centr před branku Hermannsson srazil do vlastní sítě. Přestávku ovšem orámovaly dva inkasované góly. Nejprve těsně před ní Muchtar z přímého kopu vyškolil brankáře Kováře, dvě minuty po ní pak Pukki ránou ze střední vzdálenosti prostřelil obránce Pokorného i gólmana.

Minutu před koncem Pražané zachránili aspoň remízu. Na Jugasův centr si naběhl Zmrhal a zblízka doklepl míč do odkryté branky.

Červenobílí zatím mají v přípravě bilanci dvou porážek, jedné remízy a jedné výhry. Nejprve na prvním soustředění ve Španělsku podlehli Linense 2:4, po návratu do Prahy na Vyšehradě porazili Viktorii Žižkov 5:0. V úvodním zápase v Dubaji pak schytali debakl 1:5 od Petrohradu.

Slovan si připsal cenný skalp

Plzeňští mohli po internetu pozorně sledovat, jak si Liberec na Kypru vede s bělehradským Partizanem. Právě s ním se totiž Viktoria utká v únorovém prvním kole vyřazovací části Evropské ligy.

Slovan jim dal slušný recept. Po trefách Kerbra a Graiciara vedl již o dvě branky, soupeř v závěru už jen snížil na konečných 2:1 pro tým nového kouče Davida Holoubka.

Přípravná fotbalová utkání:
V Dubaji: Slavia Praha - Bröndby Kodaň 2:2 (1:1)
Branky: 25. vlastní Hermannsson, 89. Zmrhal - 45. Muchtar, 47. Pukki.
Slavia: Kovář - Frydrych (76. Bořil), Ngadeu (76. Jugas), Pokorný (76. Deli), Sobol (71. Sýkora) - Bucha (76. Kúdela), Hromada (76. Hušbauer), Stoch (76. Zmrhal) - Van Buren (71. Souček), Škoda (76. Necid), Tecl (76. Danny). Trenér: Trpišovský.
Na Kypru: Slovan Liberec - Partizan Bělehrad 2:1 (1:0)
Branky: 6. Kerbr, 77. Graiciar - 88. Tavamba.
Liberec: Hladký - Mikula (46. Coufal), Vukliševič (46. Köstl), Kačaraba, Kerbr – Dorley (C), Folprecht (46. Breite), Wiesner, Voltr - Potočný, Pulkrab (46. Graiciar). Trenér: Holoubek.
Partizan: Jovičič - Vuličevič, Markovič, Mitrovič, Antonov - Vakulko, Jevtovič, Tosič, Jankovič - Ivanovič (73. Tawamba), Jovanovič. Trenér: Dukič.

Reklama

Související témata: