Hlavní obsah

Sparta otestovala nový dispečink. Rekordní posila se cítí stále lépe

Marbella

Spojenými silami by měli ukončit letenské tápání ve středu zálohy. Nicolae Stanciu a Guélor Kanga si poprvé zahráli bok po boku a fotbalisté pražské Sparty na soustředění v Marbelle porazili Che-pej Chua-sia Fortune 3:0. Čtvrtý tým minulé sezóny čínské ligy vede slavný chilský trenér Manuel Pellegrini.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Sparty Nicolae Stanciu během přípravného utkání s Vltavínem.

Článek

Fotbalisté Sparty vyhráli v přípravě na jarní část ligy i páté utkání. A ofenzivní záložník Guélor Kanga, jehož příchod z Crvené zvezdy Bělehrad byl oznámen teprve v pátek, si hned připsal nahrávku na úvodní Zahustelův gól.

Podstatné však je, že si gabonský reprezentant na hřišti poprvé vyzkoušel spolupráci s nejdražším hráčem české ligy, kterým se nedávno stal Rumun Nicolae Stanciu. "Máme vlastně nový střed zálohy a sobotní duel byl důležitý test. Všichni víme, že způsob hry střední řady je naší největší výzvou pro druhou část sezóny," poukazuje trenér Andrea Stramaccioni pro klubový web.

"Chci po Stanciuovi, aby hrál nahoře a pohyboval se někde mezi zálohou a útokem. Můžeme si samozřejmě vést lépe, ale z celkového pohledu hodnotím zápas pozitivně," dodává italský kouč.

Přestože soupeř má v kádru i hvězdy jako Mascherano, Gervinho, Lavezzi či Mbia, proti Spartě nastoupil výběr čínských hráčů.

Souhra byla ok...

A Letenští? Rumunský střelec Stanciu se pohyboval jen pár metrů pod útočníkem Josefem Šuralem, Kanga zase poblíž Ria Mavuby a defenzivní formace.

„Nastoupil jsem ve třetím zápase a musím říct, že se cítím stále lépe. Poznáváme se s mými novými spoluhráči, v tréninku pracujeme na tom, aby byla souhra mezi námi na vysoké úrovni," líčí Nicolae Stanicu. „Ještě nás čeká hodně tréninků a také přátelský zápas. A pak už jdeme na to, těším se, až nastoupím k zápasu před sparťanskými fanoušky v Praze."

Příznivci jsou zvědaví, jak si sednou s novým kolegou Kangou. „Myslím, že souhra byla ok. Je velmi dobrý hráč, může nám pomoct... Ale nechci mluvit jen o něm, každý odevzdal dobrý výkon, drželi jsme míč, věděli jsme o sobě," cení si Stanciu.

Sparta zakončí soustředění středečním zápasem proti Spartaku Moskva.

Reklama