Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 1:0Jablonec poprvé prohrál venku, Lafatovi návrat nevyšel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Volešák 1 : 0

Č. BUDĚJOVICE

Fotbalisté Dynama České Budějovice porazili v 7. kole první ligy Jablonec 1:0 a venku dosud suverénním Sveročechům sebrali první body. O výhře Dynama rozhodl nádhernou ranou z přímého kopu hned v úvodu Ladislav Volešák.

Článek

Jihočeši do utkání nastoupili již s uzdraveným kapitánem Davidem Horejšem a také s novou posilou z Brna, útočníkem Jaroslavem Černým, stále jim však chyběl s boreliozou se léčící Karel Poborský. I bez něj však začali aktivněji a už v sedmé minutě udeřili. K opakovanému přímému kopu z dvaceti metrů se postavil Ladislav Volešák a povedenou střelou do šibenice nedal hostujícímu gólmanovi Michalu Špitovi šanci. Fotbalista, který teprve před týdnem na Kladně dal svůj první ligový gól, se v krátké době radoval už podruhé.

Jeho střele předcházelo příliš brzké vyběhnutí Davida Lafaty ze zdi, jablonecký útočník se tak v bývalém působišti uvedl žlutou kartou. Jinak to však byl právě Lafata, který nejvíce trápil jihočeskou obranu. Domácího brankáře Filipka ohrožoval hlavně ze vzduchu, ale všechny jeho pokusy mířily příliš do středu branky. Domácí jako by vedoucí trefa ukolébala, v druhé části prvního poločasu totiž hrozil hlavně Jablonec. Ale ani nebezpečná hlavička hostujícího Zábojníka z 33. minuty brankou neskončila.

Na útlum z konce poločasu dali Českobudějovičtí zapomenout hned v úvodu druhé půle. V 51. minutě Kladrubský tvrdou střelou pořádně protáhl hostujícího gólmana Špita. Dynamo mělo i nadále více ze hry a jablonečtí hráči jen velmi obtížně hledali skulinky v jeho obraně. Svěřenci Petra Rady naopak museli otevřít hru, což domácím dávalo možnost rychlých brejků. Po jednom z nich našel centrující Adamec Plocka, ale jeho hlavička těsně minula tyč.

Ke konci zápasu se Jihočeši až moc zatáhli, a tak Jablonec přece jen začal získávat mírnou herní převahu. Ta však vyústila pouze v sérii standardních situací, k přímému ohrožení se hosté dlouho nedostali. Naopak definitivně rozhodnout mohl střídající Baláž, ale hlavičkoval vedle. Již v nastavení mohl vyrovnat Smíšek, ale jeho hlavičku fantasticky vytěsnil Filipko.

Jablonečtí tak poprvé v letošní sezóně vyšly na hřišti soupeře naprázdno, k bodům jim nepomohl ani reprezentant David Lafata, kterému tak návrat na stadion, kde začínala jeho fotbalová kariéra.

České Budějovice - Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 7. Volešák. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Ondo. ŽK: Dvořák, Černý, Kladrubský - Lafata, Kučera, Jindřišek. Diváci: 3557.
České Budějovice: Filipko - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Žižka - Plocek (76. Baláž), Volešák, Dvořák, Černý - Adamec (90. Gruber), Mrkvička (62. Adam). Trenér: Cipro.
Jablonec: Špit - Zábojník, Kučera, Loučka, Fukal - Baranek, Klapka, Kordula (70. Hloušek), Weber (63. Jindřišek) - Smíšek, Lafata. Trenér: Rada.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články