Hlavní obsah

Lukáš odchází ze Sparty hostovat na rok do Teplic

PRAHA

Fotbalisty Teplic ve zbytku sezóny posílí obránce Petr Lukáš z pražské Sparty. Na ročním hostování s další opcí se oba kluby domluvily ve středu odpoledne po několikahodinových konzultacích, během nichž se jednu chvíli zdálo, že z dohody sejde.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Teplic mají novou posilu do obrany.

Článek

Lukáš opouští Spartu již potřetí v kariéře, tentokrát v klubu působil od loňského léta. ČTK o dohodě klubů řekl sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl, dohodu hráče s novým zaměstnavatelem potvrdil teplický ředitel František Hrdlička.

Teplice se příchodem Lukáše snaží vyřešit nedostatek kvalitních stoperů. Pavel Krmaš se po zlomenině obou rukou zotavuje v nemocnici a k dispozici bude až na jaře. Zcela v pořádku není ani Tomáš Hunal, který vynechal pondělní zápas se Spartou.

Lukáše přivedl Hřebík

Osmadvacetiletý Lukáš ve Spartě hrával už v žákovském věku, z Mladé Boleslavi se v osmnácti letech vrátil a byl zde do roku 2000. Pak se přes Jablonec dostal do Liberce, kde prožil i slavnou mistrovskou sezónu před čtyřmi lety.

Lukáš byl loni v létě jednou z posil, které si přivedl trenér Jaroslav Hřebík, ale stejně jako například další stoper Adam Petrouš se trvale neprosadil. Loňský podzim ještě odehrál, ale v druhé polovině sezóny už patřil mezi náhradníky. Do sestavy nakoukl ještě i úvodu letošní sezóny, naposledy hrál v Mladé Boleslavi pod Stanislavem Grigou. Po příchodu trenéra Michala Bílka byl ale nedávno přeřazen do sparťanské rezervy.

Na svém kontě má 133 prvoligových zápasů, sedmkrát se zapsal mezi střelce.

Reklama

Související témata: