Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 1:0Pivarník se vrátil do Ďolíčku, Klokani mu ale narozeniny pokazili. Výhru trefil Mašek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Mašek (penalta) 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Návrat do vršovického Ďolíčku brněnskému kouči Romanu Pivarníkovi v sobotu večer zhořkl. Fotbalisté Zbrojovky prohráli v rámci 17. kola HET ligy na hřišti Bohemians Praha 1905 0:1, když jediný gól vstřelil v 63. minutě z penalty Mašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokani se radují z vedení nad Brnem - zleva Martin Hašek a autor gólu Dominik Mašek.

Článek
Fotogalerie

Roman Pivarník, který právě v sobotu slaví 51. narozeniny, nechal na lavičce pětigólového střelce Michala Škodu, přesto se jeho tým v mrazivém počasí osmělil jako první. Kapitán Polák povedenou ranou z dálky provětral Fryštákovi rukavice. Pak ale převzali iniciativu Klokani, kteří byli hodně aktivní a několikrát roztleskali skoro čtyři tisíce diváků v ochozech. Řadu akcí vedli zejména po pravé straně, kde zaměstnával obranu šikovný a rychlý Reiter. Právě on měl v první půli největší šanci první půle. Jeho křížná střela však pouze prosvištěla kolem pravé tyče.

Reiter posílal do šestnáctky nebezpečné centry. Po jednom z nich zakončoval elegantní patičkou Hašek, jeho pokus však nedopadl podle představ a po další křídelní akci nedosáhl na míč o chloupek Nečas. Agilní středopolař domácích to po půl hodině hry zkusil z dálky, jeho pěkná rána ale těsně minula levou tyč. Zbrojovka hrozila v úvodních pětačtyřiceti minutách pouze sporadicky, ve 41. minutě hlavičkoval po rohu Vraštil nad bránu.

Po změně stran se Klokani dál snažili o vedoucí zásah a v 63. minutě se ho dočkali. Hašek pěkně uvolnil do vápna Maška, který obcházel brankáře Melichárka. Ten ho však poslal k zemi a hlavní arbitr Franěk nařídil pokutový kop, jenž sám postižený levačkou bezpečně proměnil.

Bohemians byli v euforii, jenže o tři minuty později pro ně přišla komplikace. Estonec Luts putoval po druhé žluté a následně červené kartě předčasně pod sprchy a ve Vršovicích začalo být horko.

Moravané prahli po vyrovnání, měli územní převahu, jenže Bohemians se o premiérovou jarní výhru už nenechali připravit.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 63. Mašek z pen. Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Boček. ŽK: Luts - Kryštůfek, Krejčí, Sukup. ČK: 66. Luts. Diváci: 3855.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Martin Hašek ml., Jindřišek - Reiter (77. Vaníček), Mašek (72. Švec), Luts - Nečas (82. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil - Polák - Acosta (60. Ashiru), Pilík, Krejčí, Lutonský (75. Juhar) - Zikl (67. Škoda). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: