Hlavní obsah

Posily úřadovaly, Spartě vystříleli výhru nad Libercem Stanciu a Kanga. Lídr z Plzně ztratil body

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Sobotní výbuch Slavie v Jihlavě dal naději zbývajícím třem uchazečům o druhou příčku. Na stříbrný stupínek se momentálně posunula Sigma Olomouc. Ta doma hrála se suverénním lídrem tabulky z Plzně 0:0 a je o bod před Slavií. V posledním utkání kola Sparta porazila Liberec 2:0, když její góly dali Stanciu a Kanga a posunula se v tabulce na čtvrté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Nicolae Stanciu oslavuje gól na 1:0 během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Hanáci se poskočili na druhé místo, když se o bod utrhli Slavii. Dokázali totiž zastavit sérii sedmi porážek s Viktorií v řadě. Suverénně vedoucí Plzeň v lize neprohrála již 22 zápasů, ale na Hané chtěla určitě vyhrát a to se jí nepovedlo. Zápas nepřinesl žádnou výraznější gólovou příležitost, a tak není divu, že duel, který sledovalo skoro sedm tisíc diváků, skončil 0:0.

Ve druhém duelu na Letné Sparta vyhrála nad Libercem 2:0. Před výkopem se s fanoušky rozloučil záložník Tomáš Rosický, jenž ukončil kariéru, a pak už začaly úřadovat zimní posily Sparty. Pražany poslal do vedení už v páté minutě Stanciu, aby v nastavení z penalty pojistil výhru Letenských Kanga. Liberec vedl poprvé v soutěžním zápase kouč David Holoubek, který dříve trénoval mládež a krátce i A-tým právě na Spartě.

Reklama

Související témata: