Hlavní obsah

Slovácko má brazilskou posilu, přichází záložník Bernardi

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka sice v minulých dnech přišli po odchodu Ivany, Rajnocha a Malára o několik opor, ale těsně před osmým ligovým kolem představili také posilu: klub v pátek na svém webu oznámil, že se podařilo dotáhnout avizovaný příchod brazilského záložníka Tiaga Bernardiho, dosavadního hráče švýcarského Luzernu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Dříve nastupoval v Thunu, s nímž se podobně jako sparťanský útočník Mauro Lustrinelli zúčastnil Ligy mistrů.

Tiago Henrique Bernardini Consoni, jenž používá fotbalové jméno Bernardi, by se měl objevit na hřišti už v sobotním večerním souboji proti Brnu.

V české soutěži podle všeho bude vystupovat jako brazilský fotbalista, ale v Lize mistrů byl před rokem veden jako naturalizovaný Švýcar, podobně jako řada dalších hráčů malého švýcarského klubu.

Pro Slovácko však hráčova státní příslušnost nehraje roli. "Obě země jsou mimo Evropskou unii, a tak je veden v kolonce cizinec," vysvětlil mluvčí klubu Marek Jurák.

Bernardimu je šestadvacet, jeho prvním klubem bylo Uniao Sao Paulo. V Lize mistrů si zahrál i proti Spartě v utkání, které se hrálo na Letné (0:0), v domácím duelu nemohl nastoupit kvůli zranění.

Reklama

Související témata: