Hlavní obsah

Slovácko - Brno 0:0Fotbalisté Slovácka uhráli první domácí bod

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka dokázali v předehrávaném utkání osmého kola poprvé v sezóně doma bodovat. Svěřenci trenéra Plíška však na vlastním stadiónu opět nevyhráli a po bezbrankové remíze s Brnem jim v tabulce patří čtrnáctá příčka.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Hostům vypadl před zápasem ze sestavy talentovaný Holek, domácí zase nasadili čerstvou posilu Bernardiho z Brazílie. Brno začalo aktivně a už ve 2. minutě kopalo roh po centru Wagnera a Střeštíkově sraženému skluzu. Ve 20. minutě dravě unikl Střeštík, z úhlu sice střílel tvrdě, ale jen do boční sítě. Domácí vzali tuto šanci jako varovaní a postupně převzali taktovku do svých rukou. Ve 25. minutě nechali ve hosté ve vápně nekrytého Bernardiho, ale Brazilec z dobré pozice trefil hlavičkou jen brankáře Lejsala.

Až do konce poločasu se toho pak dělo víc před brankou Brna. Ve 32. minutě zakroutil Vozábal oblouček z trestného kopu ze dvaceti metrů těsně nad Lejsalovu pravou šibenici. Pak Vozábal s Vránou podběhli dobrý centr Dragouna. Akce Rótha ve 37. minutě se už dala nazvat šancí, jenže domácí hráč z těžkého úhlu netrefil branku. Tečku za pohledným poločasem udělala Pacandova "jedovatá" přízemní rána těsně mimo Drobiszovu levou tyč.

Na začátku druhé půle nastoupili Brňané na domácí ještě razantněji než na začátku. Střeštík utekl po levé straně, a Wagnerovi naservíroval do malého vápna míč před prázdnou branku. Jenže brněnskému kanonýrovi se po jeho návratu střelecky nedaří. Míč mu odskočil, a tak netrefil ani branku.

Plíšek hráčům za remízu poděkoval

Poté Brňané ovládli hru prakticky až do konce. Začali víc střílet, ale byli nepřesní. Nejvíce domácím zatrnulo po akci Zelenky a Pacandy, kterou zakončoval Partyš v 68. minutě. Jeho střelu ale tečovali domácí obránci a zapadla těsně za tyčku. Slovácko nebezpečné nebylo. Střely Racka a Bernardiho v posledních pěti minutách byly spíč propagační. Teprve v nastaveném čase zahrávali domácí trestný kop, ale Vozábal ze 30 metrů nastřelil jen Zelenku.

Domácí trenér Jiří Plíšek své svěřence po zisku prvního domácího bodu chválil. "Hráčům musím za výkon poděkovat. Dnes jsme si hodně přáli vyhrát a kluci proto udělali moc a moc. Ale proti nám stál soupeř s velikou hráčskou kvalitou. Bod není velký zisk, ale věřím, že už brzo snahu celého mužstva zúročíme v lepší zisky," řekl Plíšek.

Hostující Josef Mazura působil zklamanějším dojmem, i když remízu označil za zaslouženou. "Bylo to hodně bojovné utkání. Škoda, že jsme nedali gól, tedy že ho nedal René Wagner, který měl tutovou šanci. Jenže asi nám není souzeno skórovat..." uvedl kouč, jenž ocenil, že jeho tým hrál otevřený fotbal. "Domácí nás přehrávali jen ve druhé části prvního poločasu. Ale celé utkání hráli agresivně a bojovně, dobře nás napadali. Věděli, co chtějí uhrát, a to také uhráli," řekl Mazura.

Jeho trenérský kolega Plíšek víc přemítal o budoucnosti, protože se Slovácka v poslední době odchází hodně hráčů. "Samozřejmě to není nic příjemného, ale bereme to jako realitu. Možná, že zase někdo odejde, ale věřím, že se v tabulce přesto pohneme výš," doufal mladý kouč.

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:0
Rozhodčí: Damková - Zlámal, Gallo. ŽK: Němčický, Vrba - Siegl, Pacanda. Diváci: 4625.
Slovácko: Drobisz - Lysoněk, Šuškavčevič, Vrba, Němčický - Vozábal, Dragoun (54. Gorner), Bernardi, Róth - Vrána (81. Honka), Brožík (72. Racko). Trenér: Plíšek.
Brno: Lejsal - Švejhoha, Trousil, Mazuch, Siegl - Partyš (71. Besta), Polách, Pavlík, Střeštík - Pacanda (76. Okleštěk), Wagner (57. Zelenka). Trenér: Mazura.
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: