Hlavní obsah

Barátovi pokazili debut na příbramské lavičce Teplice

Trenér František Barát nebude vzpomínat na svoji premiéru na příbramské lavičce v dobrém. Marila pod jeho vedením v duelu s Teplicemi doma prohrála 0:3. Naopak teplický kouč Vlastislav Mareček zřejmě zažehnal hrozbu odvolání. Výhru Severočechů v prvním poločase zajistili přesnými trefami Kaufman a Bosňan Džeko, který se prosadil hned dvakrát.

Článek

Příbram před duelem s Teplicemi prohrála předchozí čtyři duely, ale tým neprobraly změna trenéra ani příchod hlavní postavy předloňské korupční aféry Ivana Horníka, který se stal poradcem prezidenta klubu Starky. Teplice sice také úvod sezony nezastihl ve formě, ale Severočeši asi nepamatují, kdy sehráli tak povedené utkání jako v neděli. U Litavky se sice museli vypořádat s absencí zraněných opor Krmaše a kapitána Verbíře, ale už nástup do utkání se jim povedl znamenitě.

Už v patnácté minutě se po nacvičeném signálu při trestném kopu opřel do míče obránce Kaufman a jeho dělovka se zastavila až v šibenici Pařízkovy branky. Kaufmanova premiérová ligová branka byla výstavní a hlavně pořádně otřásla sebevědomím příbramských hráčů. Za dalších devět minut navíc vtrhl do pokutového území Sabou, míč se dostal až k Džekovi a bosenský útočník pohotovou střelou z otočky zmrazil Marilu podruhé. Otřesené mužstvo domácích bylo v útoku úplně neškodné, teplická obrana dirigovaná novou posilou ze Sparty Lukášem byla prakticky bez práce.

Tepličtí bez ustání hrozili z rychlých kontrů, šest minut před poločasem si na další pas z hloubi pole naběhl Dort, předložil bezchybnou přihrávku Džekovi a ten nezaváhal ani ve svém druhém přímém souboji s gólmanem Pařízkem.

To bezzubý domácí celek definitivně zlomilo, Příbram i po poločase dokazovala, že v současném rozpoložení mají její současná vystoupení k prvoligovým kritériím velmi daleko. V 54. minutě neunesl tíhu okamžiku domácí veterán Mácha, který se ohnal po teplickém mladíkovi Feninovi, a sudí Jára mu ukázal červenou kartu.

Máchovo vyloučení zhatilo i poslední zbytky nadějí domácího mužstva na možné zdramatizování duelu. Tepličtí fotbalisté v poklidu kontrolovali vývoj utkání a míč drželi daleko od vlastní branky. Příbramské trápení v 66. minutě dokumentoval Penc, když hlavou z malého vápna netrefil odkrytou bránu. Na druhé straně mohl ještě zvýraznit teplické vedení Jirsák, ale v 78. minutě Pařízek vytáhl jeho hlavičku na břevno a zachránil svůj tým od ještě větší blamáže.

Marila Příbram - FK Teplice 0:3 (0:3)
Branky: 20. a 39. Džeko, 15. Kaufman. Rozhodčí: Jára - Pospíšil, Jiřík. ŽK: Klein, Sabou, Jirsák. ČK: 54. Mácha (Příbram). Diváci: 3835.
Sestavy:
Příbram: Pařízek - Mácha, Penc (69. Vošahlík), Formánek, Penner - Bartoš (37. Šindelář), T. Doležal (46. Podrazký), Sviták, Otepka - Huňa, Polodna. Trenér: Barát.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Lukáš, Valenta - Stožický, Sabou (68. Hunal), Dort, Jirsák - Fenin (76. M. Doležal), Džeko (82. Kroupa). Trenér: Mareček.

Reklama