Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 1:1Debutující Drchal dal gól, ale Sparta pouze remizovala a na druhé místo se v tabulce nedostala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Drchal 0 : 1
70. Zajíc 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty promarnili možnost dostat se v ligové tabulce alespooň do neděle na druhou příčku. V 18. kole první ligy neudrželi vedení na Slovácku a remizovali 1:1. Jejich vedoucí gól vstřelil v 53. minutě debutující Drchal, ale domácí Zajíc skóre srovnal. Letenští potvrdili, že se jim na soupeřových hřištích nedaří. Vždyť z posledních devíti ligových zápasů vyhráli pouze dva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Osmnáctiletý sparťan Václav Drchal se raduje ze své první ligové trefy, kterou vstřelil při své premiéře na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slovácka Kordula vsadil na stejnou sestavu, která vybojovala v minulém kole vítězství v Ostravě. Naopak sparťanský kouč Stramaccioni sáhl ke třem změnám. Na místě stopera se objevil turecký obránce Kaya, ve středu pole Kulhánek nahradil Mavubu a na hrotu útoku se objevil teprve osmnáctiletý Drchal.

I když měla Sparta po celý úvodní poločas výraznou územní převahu, narážela na dobře zorganizované zadní řady soupeře. Po jediné chybě se dostal ve 32. minutě do slibné šance po Frýdkově centru z levé strany Zahustel, který ve skluzu z bezprostřední blízkosti trefil břevno. Hru Sparty tvořili ve středu nové posily Kanga se Stanciem, kteří operovali na velkém prostoru. Ve finální části ale jejich akcím chyběla větší přesnost.

Hráči Slovácka hrozili rychlými protiútoky, které ale často končili ve sparťanské ofsajdové pasti. Až v závěru poločasu se dostal do šance Sadílek, jehož slabá střela ale mířila přímo do středu branky.

Po změně stran hosté zvýšili svůj tlak, který také vedl k otevření skóre utkání. V 53. minutě Stanciu chytře prostrčil míč mezi domácími zadáky volnému Drchalovi, který zblízka neměl problém.

Po inkasovaném gólu Slovácko zvýšilo iniciativu a častěji útočilo. V 70. minutě po Juroškově centru propadl míč k nejlepšímu střelci mužstva Zajícovi, kterému nechali zadáci Sparty hodně prostoru k vyrovnání. Zajíc v tomto ligovém ročníku skóroval posedmé.

Čtvrt hodiny před koncem vynikl domácí brankář Heča, který vyrazil hlavičku Kulhánka. Na druhé straně se blýskl i jeho protějšek Nita, jenž stejným způsobem zlikvidoval akci Břečky. Tým z Uherského Hradiště už cennou remízu ubránil a doma v lize se Spartou neprohrál potřetí za sebou.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 70. Zajíc - 53. Drchal. Rozhodčí: Příhoda - Hrabovský, Kubr. ŽK: Divíšek, Janošek, Petr - V. Kadlec, Frýdek, Hovorka. Diváci: 4820.
Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Hofmann, Divíšek - Janošek - Havlík (57. Navrátil), Daníček, Sadílek (76. Machalík), Petr - Zajíc. Trenér: Kordula.
Sparta: Nita - Zahustel, Hovorka, Kaya, M. Frýdek - Kulhánek - V. Kadlec (82. Mustedanagič), Kanga, Stanciu, Ben Chaim (64. Plavšič) - Drchal. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: