Hlavní obsah

Teplice - Baník 0:0Vaněček trefil tyč, ale Teplice s poslední Ostravou nakonec jen remizovaly

Aktualizováno

Jen bezbrankovou remízu uhráli fotbalisté Teplice v duelu 18. lighového kola doma s poslední Ostravou. Největší šance měl domácí útočník Vaněček, ale nejprve trefil tyč a následně mu Fleišman vykopl míč z brankové čáry. Teplice zůstaly v tabulce osmé, nováček Baník je nadále poslední se ztrátou čtyř bodů na místa záchrany.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Marek Hlinka z Ostravy, David Vaněček z Teplic a Robert Hrubý z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

V mrazivém večeru se oba týmy snažily zahřát pohybem a hrál se poměrně aktivní fotbal. Hosté hnalo dopředu vědomí, že jsou poslední v tabulce a nutně potřebují body. V 15. minutě poprvé vážně zahrozil Pazdera, jeho akrobatická střela však skončila jen těsně vedle branky.

Krátce na to měl velkou šanci Granečný, který běžel sám na Diviše, ale teplický gólman zůstal neprůstřelný. Na druhé straně zas protáhl brankáře Laštůvku střelou z úhlu Vaněček, který vzápětí po prodlouženém rohu hlavičkoval v dobré pozici mimo.

V dresu Baníku byl hodně aktivní devatenáctiletý záložník Granečný, ale z úhlu nepropálil Diviše a další střelou zamířil vedle.

Druhá půle dlouho patřila Teplicích, ovšem Vaněček nepotvrzoval, že je nejlepším střelcem týmu. Nejprve nebyla jeho rána dost razantní, pak hlavou po centru na zadní tyč trefil jen tyč, a když v 60. minutě už překonal Laštůvku, tak za hostujícího gólmana zaskočil Fleišman a vykopl míč z branky.

Baník už se dostal jen ke dvěma náznakům, které nevyužili Diop a Psyché, a duel tak skončil remízou. Ostrava po osmi venkovních prohrách v řadě získala alespoň bod, Teplice zase protáhly domácí neporazitelnost na devět ligových zápasů.

FK Teplice - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Berka - Kříž, Horák. ŽK: Hora, Ljevakovič, Krob (všichni Teplice). Diváci: 2072.
Teplice: Diviš - Krob, Čmovš, Král, Hyčka - Kučera, Ljevakovič - Trubač (83. Vošahlík), Hora (78. Červenka), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Psyché, Fleišman - Hlinka, Hrubý - Fillo (90. Jirásek), Diop (72. De Azevedo), Granečný (67. Stáňa) - Poznar. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: