Hlavní obsah

Slovácko zase překvapilo. Cesta k záchraně bude ale složitá, připomíná trenér Kordula

Po nečekaném tříbodovém importu z Ostravy v úvodním jarním kole dokázali fotbalisté zachraňujícího se Slovácka obrat ve druhém jarním dějství i Spartu. Remízu 1:1 jim zařídil vyrovnávacím gólem dvacet minut před koncem útočník Tomáš Zajíc, který skóroval už posedmé v sezóně. „Dostal jsem přesnou přihrávku od Jurošky, naznačil střelu, ale míč jsem si před Zahustelem zasekl a získal prostor pro zakončení. Naštěstí to tam spadlo,“ líčil svou trefu Zajíc.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Michal Kordula.

Článek
Fotogalerie

Z výkonu svého mužstva v první půli příliš nadšený nebyl. „Po přestávce jsme se výrazně zlepšili, avšak paradoxně jsme inkasovali. Naštěstí se nám povedlo srovnat. S trochou štěstí jsme možná mohli nakonec i vyhrát. Ale bodík se Spartou bereme," pochvaloval si Zajíc.

S plichtou byl spokojený i brankář hradišťského týmu Milan Heča. „Vstup do odvetné části soutěže nám vyšel, ale na oslavy nemáme ani pomyšlení. Vždyť hned v dalším kole nás zase čeká nesmírně kvalitní soupeř. V Olomouci se za týden pokusíme zase o překvapení," plánoval.

Trenér Slovácka Michal Kordula připustil, že čtyři body ze zápasů v Ostravě a se Spartou by před začátkem jara bral všemi deseti. „Kdyby mně je někdo nabídl, okamžitě bych kývl. Jaro jsme rozjeli dobře, ale nesmíme usnout na vavřínech. Žádné sebeuspokojení nepřipadá v úvahu. Cesta za záchranou bude ještě složitá," uvědomuje si.

Za výkon v prvním poločase v zápase s letenským celkem svým hráčům o přestávce v kabině pořádně vyčinil.

„Napadání Sparty nám dělalo obrovské problémy, naše sebevědomí šlo hodně dolů. Po pauze jsme se zvedli, ale inkasovali jsme naprosto zbytečný gól z nepohlídané standardky. Proto jse se na kluky dost zlobil. Pak ale z nich spadly veškeré zábrany, zbavili se ustrašenosti a nejspíš si řekli, že už nemají co ztratit. Proto se nám povedlo utkání ještě zachránit," měl i on z bodu radost.

Ocenil samo sebou autora vyrovnávací branky Zajíce. „V soupeřově šestnáctce odvádí obrovský kus práce. Ale já přesto po něm chci ještě víc. Nelíbilo se mi třeba, jak špatně řešil v závěru prvního poločasu naše přečíslení tři na dva," připomněl nadějnou situaci svého týmu ještě za bezbrankového stavu.

Reklama