Hlavní obsah

Hušbauer rozhodl bitvu o Vršovice, jeden gól Slavie zrušilo video. Karviná zničila Zlín

vat, dosSport.cz
Aktualizováno

Dvěma nedělními zápasy pokračovalo 18. kolo fotbalové HET ligy. Karviná deklasovala na domácím hřišti Zlín 4:0 a Slavia v bitvě o krále Vršovic zdolala Bohemians 1905 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie. Tomáš Souček (vlevo) objal střelce gólu Josefa Hušbauera. Ke spoluhráčům přibíhá Miroslav Stoch.

Článek
Fotogalerie

Utkání v Edenu se zapsalo do historických análů českého fotbalu. Poprvé totiž na základě videa neuznal hlavní rozhodčí gól. V 9. minutě prostřelil útočník Slavie Škoda brankáře Fryštáka, ale vzhledem k ofsajdovému postavení Součka, branka neplatila.

Když se už zdálo, že oba týmy půjdou do šatny za bezbrankového stavu, střelou z vápna se prosadil špílmachr domácích Hušbauer. Ve druhém poločase už žádný gól nepadl a Slavia se tak vyhoupla na druhé místo. Na suverénní Plzeň ztrácí dvanáct bodů, nicméně Západočeši dohrávají 18. kolo v pondělí doma s Jihlavou.

Premiérové výhry na slávistické lavičce se dočkal trenér Jindřich Trpišovský, který červenobílé koučoval ve druhém soutěžním utkání.

Karviná v souboji se Zlínem potvrdila výborný vstup do jarní části sezóny. Na domácím hřišti svěřenci Josefa Muchy deklasovali Ševce 4:0 a navázali tak na výhru z Mladé Boleslavi (1:0). Slezský klub se tak opět vzdálil sestupem ohroženým týmům. Gólman Patrik Le Giang udržel i v druhém jarním kole nulu a v součtu s posledním podzimním duelem už tři zápasy v řadě neinkasoval.

Program 18. kola:
Pátek
Dukla - Jablonec 0:1
Sobota
Brno - Olomouc 1:0
Liberec - Mladá Boleslav 1:0
Slovácko - Sparta 1:1
Teplice - Ostrava 0:0
Neděle
Karviná - Zlín 4:0
Branky:  38. a 74. Wágner, 32. Budínský z pen., 49. Janečka
Slavia - Bohemians 1:0
Branka: 45. Hušbauer
Pondělí
17:00 Plzeň - Jihlava

Reklama