Hlavní obsah

Fillo při střídání zamířil na lavičku soupeře. Byl jsem trošku zmatený, vysvětluje nový hráč Baníku

Byl to pro něj pikantní sportovní večer. Fotbalový záložník Martin Fillo po zimním přestupu z Teplic do Ostravy přijel hned ve druhém jarním kole první ligy s Baníkem na teplická Stínadla, kde nastoupil proti svým nedávným spoluhráčům. „Hrozně těžký zápas,“ shrnul Fillo bezbrankovou remízu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Fillo z Baníku Ostrava při utkání HET Ligy na hřišti Teplic.

Článek

Při střídání v devadesáté minutě jste nečekaně šel z trávníku směrem k domácí lavičce. Jak byste komentoval tento kuriózní moment?

Byl jsem v té chvíli trošku zmatený, asi to působilo mírně komicky. Opravdu jsem tam zamířil, ale Tepličtí mě vyhnali ve smyslu „Co sem lezeš". Tak jsem šel na tu správnou stranu k ostravské lavičce.

Užil jste si návrat do známého fotbalového prostředí?

Řeknu především, že šlo o hrozně těžký zápas. Teplice jsou kvalitním soupeřem, kluci spolu hrají dlouho, mají dobrého trenéra. Bod je asi spravedlivý pro oba týmy. Potkával jsem se na hřišti v soubojích s Honzou Rezkem a Honzou Krobem. Velice zkušení hráči, kteří nešetří krokem, jsou důrazní, takže i z tohoto úhlu to byl spíš bojovný než pohledný fotbal.

A pokud jde o emotivní stránku zápasu?

V Teplicích jsem prožil krásné dvě a půl sezóny. Těšil jsem se sem. Byly tam souboje, ale nic zákeřného.

Baník si odváží bod. Jak jej berete?

Chtěli jsme napravit výkon z předchozího utkání se Slováckem, který nebyl dobrý. Od remízy v Teplicích se snad můžeme odrazit. V Ostravě poznávám větší tlak než v Teplicích. Máme jen dvanáct bodů a děláme maximum, abychom Baník zachránili. Už není na co čekat, ale takové úkoly patří k fotbalu. Doufám, že to dobře dopadne. V Baníku je devět nových tváří a je těžší se sehrávat, aby hra vypadala tak, jak potřebujeme. V Teplicích při mém působení souhra fungovala, s klukama jsme hráli skoro poslepu.

V týmu je hodně nových posil, s některými jste se už potkal dříve v jiných klubech.

Třeba se stoperem Vaškem Procházkou jsme spolu působili v Plzni, známe se odmala. S Jirkou Fleišmanem jsme sice společně nehráli, ale proti sobě, když byl v Liberci a v Mladé Boleslavi.

Jaké to je hrát při velkém mrazu?

Hodně nepříjemné pro hráče i pro fanoušky. Musí se to vydržet. Když se zápas rozeběhne, už zimu tolik nevnímáme.

Reklama

Související témata: