Hlavní obsah

Petržela zkouší v Olomouci dva Brazilce

Brazilský obránce Cléber Luís Rodrigues a útočník Rodrigo Aparecido Toledo s velkou pravděpodobností posílí fotbalisty Sigmy Olomouc. Kouč Vlastimil Petržela má sice teprve od pondělí dvojici Jihoameričanů v mužstvu na krátkých testech, ale vzhledem k početné marodce je hanácký klub pravděpodobně angažuje minimálně do konce podzimní části sezóny.

Článek

Poslední mužstvo ligového pořadí neshání nové tváře jen z výkonnostních důvodů. Olomoucký kádr se mění v lazaret. K dlouhodobě zraněným Michalu Vepřekovi, Davidu Rojkovi, Radimu Königovi, Aleši Chmelíčkovi a Michalu Hubníkovi po nedělním utkání v Kladně přibyl i útočník Lukáš Hartig. Další utkání navíc nestihne ani potrestaný záložník Melinho, i s ním tak trenér Petržela musí oželet služby sedmi mužů.

Brazilci na Hanou dorazili už v sobotu a po krátké aklimatizaci dnes zahájí společný trénink s prvoligovým týmem. Podle sportovního ředitele Sigmy Augustina Chromého oba dosud působili v rodné zemi. "Cléber je levonohý obránce, Toledo zase útočník," řekl Chromý.

S ohledem na zdravotní nesnáze v prvoligovém kádru Olomouc s novými posilami zřejmě hned podepíše smlouvy. Zkouška jejich kvalit proto nemá trvat déle než dva dny. "Musíme to vyřešit co nejdříve, moc času na rozhodování nemáme. Vypadá to ale, že na devadesát procent si je necháme," dodal Chromý.

Reklama

Související témata: