Hlavní obsah

Teplický Šmejkal je před zápasem v Jihlavě nejdéle sloužícím trenérem v první lize

Teplice

Fotbalový trenér Daniel Šmejkal pojede s teplickým mužstvem k nadcházejícímu duelu v Jihlavě ve zcela nečekané pozici. Je totiž momentálně nejdéle sloužícím koučem u jednoho týmu první ligy. Toto označení Šmejkalovi premiérově náleží poté, co ve Zlíně skončil koncem února zkušený Bohumil Páník, dosavadní „lídr" pomyslného pořadí trenérské výdrže na prvoligové lavičce v jednom klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal

Článek

Zajímavostí je, že Šmejkal si nynější primát v otázce trenérské stability vysloužil hned při svém prvním působení v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži. Do Teplic přišel z druholigového Sokolova v létě 2016. Od té doby odkoučoval všech třicet zápasů v ročníku 2016/2017 a zatím přidal osmnáct duelů v probíhající sezóně.

Za rok a šest měsíců (červenec 2016 - únor 2018) si celkem bez potíží uchoval svoje trenérské místo v Teplicích na rozdíl od ostatních prvoligových účastníků, v nichž se ve stejném období měnili trenéři často i několikrát. Řada koučů stačila za tu dobu vystřídat i více klubů - Petr Rada (Příbram, Sparta, Jablonec), Roman Pivarník (Plzeň, Brno), Jaroslav Šilhavý (Dukla, Slavia), David Holoubek (Sparta, Liberec), Jindřich Trpišovský (Liberec, Slavia), Dušan Uhrin ml. (Slavia, Mladá Boleslav), Martin Svědík (Mladá Boleslav, Jihlava), Jozef Weber (Karviná, Mladá Boleslav), Ivan Kopecký (Jihlava, asistent Karviná).

Olomoucký Václav Jílek vede sice Sigmu od října 2015, ale na jaře 2016 tým sestoupil z první ligy, kam se pod Jílkovou taktovkou vrátil po úspěchu ve druhé lize v létě 2017, takže v tomto případě nejde výhradně o nepřetržité prvoligové angažmá na jednom místě.

Zápas Teplic v Jihlavě bude pro Severočechy tak trochu výjimečný i proto, že nastoupí proti celku, který na jaře senzačně porazil pražskou Slavii a vyhrál na půdě lídra v Plzni. Tepličtí přitom prohráli v Jablonci a doma remizovali s Baníkem Ostrava. „S tím spokojeni být nemůžeme. V prvním jarním startu na vlastním hřišti jsme chtěli naplno uspět. Chyběla nám vstřelená branka. Mrzí nás to, ale nedá se nic dělat. Máme před sebou další utkání a věřím, že se zlepšíme," uvažoval Daniel Šmejkal.

Z nových tváří se zatím dostal do základní sestavy stoper Čmovš z Mladé Boleslavi. Tepličtí ale musí vyřešit absenci krajních obránců Vondráška a Kroba. Prvně jmenovaný pravý bek je zraněný, levý bek Krob má karetní trest.

Zatímco pro veškerou fotbalovou veřejnost jsou jarní výsledky Jihlavy dokonalým šokem, našli se už v zimě i tací, kteří předvídali vzestup týmu. Teplický odchovanec a ještě na podzim hráč Vysočiny Jihlava Antonín Rosa nebyl ohledně postavení v tabulce skeptický. „Jihlavský klub má s každoroční záchranou bohaté zkušenosti. Zažil jsem to i během vlastního angažmá v týmu, kdy jsme unikli sestupu doslova na poslední chvíli v závěrečném kole. A věřím, že se kluci ani na jaře nepoloží. Mají to těžké, ale určitě budou bojovat," řekl Rosa už v lednu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články