Hlavní obsah

Slavia má dvě potrestané opory, Sparta znovu platí za fanoušky

Praha
Aktualizováno

Fotbalistům pražské Slavie budou o víkendu kvůli čtyřem žlutým kartám chybět Josef Hušbauer a Jakub Jugas. Stejný trest si odpykají také plzeňský Patrik Hrošovský nebo sparťan Martin Frýdek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer si jednou nezahraje.

Článek
Fotogalerie

Fotbalová disciplinárka měla vcelku snadnou práci. Ve druhém jarním kole ligové soutěže nebyl nikdo vyloučen, a tak se rozdávaly jen stopky za čtyři žluté karty.

Slavii budou v nejbližším zápase chybět Josef Hušbauer a Jakub Jugas. Stejný trest si odnesl Martin Frýdek ze Sparty, plzeňský Patrik Hrošovský, teplický Jan Krob, zlínský Petr Hronek a Ladislav Takács z Mladé Boleslavi.

Sparta znovu zaplatí za své fanoušky. Dostala pokutu 50 tisíc korun za použití pyrotechniky a urážlivé pokřiky v utkání s Libercem. Komise prověří také Bohemians Praha 1905 za chování diváků v derby na Slavii.

Disciplinárka pak zahájila řízení s Duklou kvůli nefunkčnosti osvětlení na stadiónu, které mělo vliv na průběh utkání s Jabloncem. Za porušení soutěžního řádu stanovuje disciplinární řád možnost kontumace utkání nebo pokuty až do výše jednoho miliónu korun.

Problém se světlem vznikl už před utkáním, po zhruba čtvrthodině hry zhasla světla znovu. Podle klubu byl problém v izolaci. "Armáda České republiky, která nám stadión pronajímá, v tomto týdnu zjistila, že během pátečního utkání došlo k prosáknutí ochranného pouzdra kabelu u čtvrtého sloupu elektrického osvětlení. Vinou námrazy a následného rozehřátí se dostala voda do kabeláže, což způsobilo zkrat. Nejednalo se tak o problém v přívodu elektrické energie do sloupů, který by mohlo vyřešit napájení z připraveného záložního agregátu," uvedla Dukla v prohlášení na klubovém webu s tím, že na odstranění závady se pracuje.

Reklama

Související témata: