Hlavní obsah

Sparta - Brno 1:1Marš za druhým místem? Kdepak, Letenští po remíze se Zbrojovkou dál ztrácejí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Juhar 0 : 1
61. Zahustel 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hodně klopotná snaha o druhou příčku. Fotbalisté pražské Sparty v dohrávce 19. ligového kola doma jen remizovali 1:1 s Brnem a na druhou Slavii ztrácejí již pět bodů. Sestupem ohrožená Zbrojovka na Letné dokonce vedla, a přestože dohrávala bez vyloučeného Kryštůvka o deseti, alespoň bod si odvezla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva sparťan Stanciu a brněnský Acosta.

Článek
Fotogalerie

Letenští nasadili zpola novou obranu. Hovorka, přes něhož šel gól inkasovaný na Slovácku, zůstal na lavičce a ke Kayovi se jako druhý stoper postavil Costa. Potrestaného Frýdka pak na levém kraji nahradil M. Kadlec.

Celou úvodní čtvrthodinu se Sparta na hřišti hledala. Když pak V. Kadlec zpětnou přihrávkou konečně vymyslel gólovou šanci pro Kangu, africký stoper míč ani nezpracoval. Odpověď mohla být blesková, protože Acosta vzápětí nikým neobtěžován prosvištěl letenskou obranou a domácí měli velké štěstí, že sólo zakončil jen slabou střelou přímo na brankáře.

Alespoň se začalo na hřišti něco dít. Kanga vyslal do brejku V. Kadlece a kapitán domácích jen těsně minul branku. Velkou šanci pak měl mladý Drchal, ale Kangovu střílenou přihrávku nedokázal sklepnout do zcela odkryté svatyně.

Bohorovná Sparta si řekla o trest, který přišel pět minut po přestávce. Exsparťan Juhar napřáhl z dálky, jeho střela se otřela o Zahustela a zapadla za Nitu do sítě. Zbrojovka však nevedla dlouho. Střídající Vatajelu promptně vykouzlil přesný centr do šestnáctky a Zahustel hlavou vyrovnal.

Sparta si pak vytvořila tlak, který ještě podpořila přesilovka. Brněnský Kryštůfek totiž jako poslední instance před brankářem zahrál rukou a v 68. minutě byl vyloučen. Snahu o využití početní převahy ovšem brzdila řada nepřesností, a když už Vatajelu znovu centroval přesně, Lafata hlavičkoval do břevna.

Vyhrát nakonec mohlo Brno. Sedlák se v poslední minutě hnal sám na gólmana, ale Nita jeho sólo zneškodnil.

19. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 61. Zahustel - 50. Juhar. Rozhodčí: Pechanec - Myška, Horák. ŽK: Sukup, Krejčí, Lutonský, Polák. ČK: 69. Kryštůfek (všichni Brno). Diváci: 7513.
Sparta: Nita - Zahustel, Kaya, Costa, M. Kadlec (57. Vatajelu) - V. Kadlec, Mavuba (81. Plavšič), Stanciu, Kanga, Ben Chaim - Drchal (52. Lafata). Trenér: Stramaccioni.
Brno: Melichárek - Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (81. Sedlák), Krejčí, Polák, Juhar (90. Vraštil) - Růsek (68. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: