Hlavní obsah

V Jablonci neví, kam zmizel talentovaný Hušek

Český fotbal může přijít o další vycházející hvězdu. Jablonecký záložník Luboš Hušek se už několik dnů neohlásil nadřízeným a hazarduje se svým talentem, který ho předurčoval k velké kariéře. Nikdo netuší, kdy a zda vůbec se člen reprezentační jednadvacítky hodlá k fotbalu vrátit. Chyběl totiž i na středečním tréninku, kde ho očekával trenér Petr Rada a spoluhráči.

Foto: čtk

Ilustrační foto

Článek

Ještě o víkendu se zdálo, že Hušek nenastoupil do severočeského derby s Libercem kvůli zdravotním potížím. Opakovaně ho totiž trápí bolesti zad, ovšem tentokrát mladý fotbalista žádné problémy klubu neoznámil. Naposledy se ukázal minulý týden a očekávalo se, že svou nepřítomnost v přípravě přijde vysvětlit dnes dopoledne. Jenže jeho místo v jablonecké šatně zůstalo prázdné a není jisté, kdy na něj znovu usedne.

"Domníváme se, že ho stále zlobí záda, ale měl to rozhodně řešit jinak. Dnes však na trénink skutečně znovu nedorazil," řekl ČTK sportovní ředitel Petr Flodrman nepříznivou zprávu, která nepotěší ani kouče jednadvacítky Ladislava Škorpila. Krátce před klíčovými barážovými zápasy o účast na ME totiž přichází o jednu z opor.

Hušek patří mezi největší české fotbalové talenty, v létě o něj usiloval francouzský klub St. Etienne, který trénuje Ivan Hašek. Hušek ve Francii dokonce trénoval, ale pak přestup odmítl s odůvodněním, že se ještě necítí být na zahraniční angažmá připravený. Tím jen potvrdil pověst svérázného hráče.

V první lize nastřádal dvaadvacetiletý fotbalista 53 startů a vstřelil tři branky. V jednadvacítce odehrál deset utkání.

Reklama

Související témata: