Hlavní obsah

Brazilský zadák Cléber posílí Olomouc, útočník Toledo už je pryč

OLOMOUC

Brazilský fotbalový obránce Cléber Luís Rodrigues zakotví pro zbytek prvoligového podzimu v Olomouci. Zatímco klub už pro levonohého zadáka vyřizuje registraci, další brazilská posila Rodrigo Aparecido Toledo kvůli administrativním problémům do Sigmy nepřijde.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Olomouc chtěla dopsat na soupisku oba jihoamerické fotbalisty, ale v případě útočníka Toleda to nakonec nebylo možné. "Vyšlo najevo, že hráč má až do konce října podepsané hostování ve vietnamském klubu, kde naposledy působil. Mohli bychom ho tedy vzít až od listopadu a to pro nás nemá žádný smysl," řekl šéf olomouckého klubu Jiří Kubíček. Toledo už proto přes Vídeň odcestoval domů.

Obránce Cléber naopak na Hané zůstává. Olomoucké vedení teď dělá všechno pro to, aby mu stihlo vyřídit formality a nová akvizice mohla mužstvu pomoct už v neděli proti Slovácku. "Záleží, jestli Brazilci zvládnou poslat všechno nezbytné do dnešního večera," uvedl Kubíček.

Devastující zranění

Cléber alespoň částečně vyřeší rozsáhlé zdravotní problémy v olomouckém kádru, který je doslova zdevastován zraněními. Trenér Vlastimil Petržela má aktuálně mimo hru dvanáct mužů a distancovaného Melinha navíc. Klub přesto neuvažuje, že by v extrémní situaci požádal o odklad nejbližšího ligového utkání. "Nějak se s tím popereme. Během pátku chceme ještě podniknout další kroky k posílení kádru," řekl Kubíček.

Z obsáhlého seznamu marodů do neděle navíc možná přece jen někdo ubude. Nehrozí to však v případě dlouhodobě zraněných Lukáše Hartiga, Aleše Chmelíčka, Michala Hubníka, Davida Rojky, Michala Vepřeka, Aleše Škerleho a Radima Königa. Šrámy si po nedělním utkání v Kladně léčí Tomáš Randa, Jan Flachbart a Ladislav Onofrej a středeční pohárové utkání vinou zdravotních problémů nedohráli Marek Kaščák s Martinem Komárkem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice