Hlavní obsah

Dražba vstupenek. Poslední šance, jak se dostat na vyprodané derby

Praha

Vyprodáno! hlásil pokladník již deset dnů před sobotním 289. derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie. Zájemcům o bitvu nesmiřitelných rivalů však ještě zbývá poslední šance, jak se dostat do hlediště. Úterním polednem začíná poprvé v historii dražba posledních 98 vstupenek do sektoru A9. Fanoušci, kteří v ní uspějí, tak přispějí Nadačnímu fondu AC Sparta Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Tomáš Rosický (uprostřed) před podzimním derby se Slavií.

Článek

Derby je vyprodané, startuje však zajímavá akce s jednoduchým principem. Rozdílová částka mezi základní cenou vstupenky (390,-) a zájemci nabídnutou částkou bude věnovaná legendám rudých barev.

Nadační fond fotbalové Sparty byl založen v roce 2013 a jeho hlavním cílem je podporovat bývalé hráče klubu, kteří se ocitli ve zdravotní či sociální nouzi. Za dobu své existence již mezi bývalé hráče rozdělil více než 2 milióny korun.

Příspěvek na péči v nemocnici či léky

„Chtěli jsme fanoušky překvapit a dát jim ještě jednu možnost, jak se na vyprodané derby dostat," avizuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace letenského klubu.

V první řadě však jde Spartě o pomoc bývalým hráčům.

„Máme povinnosti k fotbalistům, kteří v minulosti klub proslavili. Proto jim díky nadačnímu fondu přispíváme na nadstandardní péči v nemocnici, léky nebo posíláme příspěvek v případě hmotné nouze," zdůrazňuje Kasík.

Fanoušci si tak vůbec poprvé mohou sami určit cenu vstupného. Dražba probíhá od úterý 13. března 12:00 a končí ve středu 14. března v 19:00.

Podrobnosti zájemci naleznou na webu sparta.cz.

Reklama

Související témata: