Hlavní obsah

Statistika: Sešívaní se před derby rozběhali, nejvíc kmital Souček

Hodně běhat, jeden z nutných aspektů fotbalu, který chce Slavia pod trenérem Jindřichem Trpišovským hrát. Jedním z neúnavných dříčů je záložník Tomáš Souček, jenž je jasnou volbou číslo jedna na pozici defenzivního štítu. Proč tomu tak je, potvrdil i v utkání s Olomoucí. Naběhal totiž úctyhodných 12 270 metrů, což byl nejlepší výkon 20. kola HET ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie slaví.

Článek
Fotogalerie

Souček opanoval běžecké tabulky už na hostování v Liberci a ve Slavii svou roli potvrzuje, což prokázal i souboj s Olomoucí. S počtem naběhaným metrů neměl o víkendu konkurenci a předčil i baníkovce Milana Jiráska (12 232 m), který skončil druhý. Třetí pozici bral klokan Martin Hašek (12 231 m).

Rychlíkům pak vládl liberecký bijec Radim Breite, jenž naběhal ve sprintu 406 metrů. Druhý Martin Hála z Olomouce za ním zaostal o 56 metrů, třetí byl jihlavský snajpr Davis Ikaunieks (343 metrů). Lotyšský dravec si ale zase připsal nejvíc sprintových náběhů (23).

Vysočině se hodně dařilo i v běžeckých statistikách týmů. Ve sprintu byla sice pátá, zato ale naběhala nejvíc metrů ze všech (118 335 m). A hlavně zvítězila na Dukle 3:1, čímž si připsala čtvrtou jarní výhru a v tabulce je už desátá. Tradičně hodně toho naběhali také Bohemians (118 128 m) nebo Liberec (117 748 m).

V rychlosti pak vládli slávisté (2086 metrů ve sprintu), což je hlavně pro Spartu před blížícím se derby velkým varováním. Druhý byl Liberec (2059 m), třetí Olomouc (1883 m).

Reklama