Hlavní obsah

Teplice nechtějí s lídrem ztratit body

PRAHA

Vedoucí tým fotbalové Gambrinus ligy z Mladé Boleslavi čeká tři dny po vítězné pohárové bitvě s Marseille duel na hřišti Teplic, které ze čtyř domácích zápasů v sezóně vyhráli jen jeden a třikrát remizovali. Přesto si Severočeši na Boleslav v zápase 9. kola věří.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Boleslavi se v Poháru UEFA povedla velká věc, jsou opravdu ve formě," vysekl soupeři poklonu kouč Teplic Vlastislav Mareček. "Ale o to větší výzvou pro nás je, abychom proti nim uspěli. Bude to jeden z top zápasů, rádi bychom potvrdili minulou ligovou výhru z Příbrami," řekl ČTK Mareček.

Jeho svěřenci v týdnu zvládli zápas 3. kola Poháru ČMFS s Bohemians Praha. "I při velké marodce jsme některé opory šetřili na Boleslav," uvedl asistent Jiří Bartl s tím, že stoperskou dvojici nejspíš vytvoří uzdravený Hunal a nová posila Lukáš z pražské Sparty.

Boleslav v lize neprohrála desetkrát v řadě a věří, že tuto sérii v neděli rozšíří. "Únava některých hráčů je obrovská. Řeším, jak mužstvo nejlépe složit, koho nechat odpočinout," řekl trenér Dušan Uhrin mladší. Euforií po postupu přes Marseille už se včera neopájel. "To je pryč. Myslíme jen na Teplice a chceme zápas zvládnout."

Šlágrem kola je pondělní derby pražských S na Strahově, v tabulce druhý Liberec hraje rovněž až v pondělí doma s nováčkem z Kladna.

Další program 9. kola Gambrinus ligy:
17:00Č. BUDĚJOVICE - PLZEŇ
Domácím chybí stoper Horejš, šéf týmu Poborský a Dvořák. Plzeň chce i bez Limberského (karty) odčinit debakl se Slavií.
17:00OLOMOUC - SLOVÁCKO
Olomoucký Melinho je v trestu, poprvé asi nastoupí Brazilec Cléber. Slovácku se vrátil z Curychu Ivana, na gól hosté čekají už 446 minut
17:00BRNO - MOST
Brněnští mají na marodce Holka, Večeřu, Gjoreského, ale doma jsou zatím stoprocentní. Mostecký Pikl pyká za karty,  Novotný je stále zraněn.
20:15TEPLICE - MLADÁ BOLESLAV
Domácí Sabou je v trestu, hned pět hráčů nenastoupí kvůli zranění. Boleslav má na marodce stopera Brezinského, kouč plánuje změny v sestavě.
Pondělí 2. září:
17:15SLAVIA - SPARTA
20:00LIBEREC - KLADNO

Reklama