Hlavní obsah

Gól v lize je pro mě povzbuzením i pro reprezentaci, říká teplický stoper Král

Třebaže fotbalový stoper Alex Král se už usadil nejen v základní sestavě prvoligových Teplic a má svoje místo i v české reprezentační jednadvacítce, je pro něj letošní březen klíčovým úsekem sezóny. A to hned ze dvou důvodů. Už se zapsal mezi ligové střelce a směřuje svoje úsilí i k nadcházejícím reprezentačním akcím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král s radostí přivítal nominaci do reprezentačního výběru do 21 let.

Článek

Jak jste přijal nominaci do jedenadvacítky pro nadcházející důležité zápasy kvalifikace o mistrovství Evropy proti Chorvatsku a v Řecku?

Doufal jsem, že se tam dostanu. A myslím, že bych si mohl věřit i na hřišti tak jako ostatně v každém zápase, do něhož nastoupím.

Zvedá vám sebedůvěru i premiérový ligový gól do sítě Zlína?

Pro všechny fotbalisty je to důležitý moment, který si budu pamatovat. Dlouho jsem na první branku čekal, ale dokázal jsem se z toho vymluvit ve smyslu, že nejsem útočník, nýbrž střední obránce. Dostávám se k příležitostem hlavně po standardních situacích. Na tréninku mi to létalo pryč, ale už jsem skóroval v lize a budu z toho žít (úsměv).

Ve stejném utkání se poprvé střelecky prosadil i rovněž devatenáctiletý Patrik Žitný.

Je úsměvné, že se to takhle sešlo. Měli jsme si o čem povídat.

Co soudíte o teplickém vstupu do jarní sezóny?

Nebylo to ideální. Nevyhráli jsme v prvních třech kolech. Přesto jsme nezoufali, nepanikařili a snažili se sérii zlomit. Proti Zlínu to bylo znát a výhra přišla v pravý čas. Tři body jsme moc potřebovali. Věřím, že úspěšné výsledky budou jen přibývat.

S čím půjdou Teplice do dalšího ligového duelu na půdě Bohemians Praha 1905?

Určitě budeme chtít získat tři body, abychom byli relativně v klidu a pokusili se vylepšit aktuální osmé místo v tabulce.

Reklama

Související témata: