Hlavní obsah

Urbánek: Už jsem nevěřil, že návrat klapne

V pondělí je na pořadu už 264. derby mezi Slavií a Spartou a do dohrávky 9. kola Gambrinus ligy může zasáhnout i Aleš Urbánek. Šestadvacetiletého záložníka v pátek získala Slavia na hostování ze Spartaku Moskva. Urbánek už derby zažil, před dvěma lety se v dresu Sparty radoval z výhry 2:0.

Foto: Slavia Praha - Martin Malý

Aleš Urbánek

Článek

Čekal jste, že si znovu zahrajete derby?

Mám dobré pocity, že jsem ve Slavii. Ale musím uznat, že jsem trošku překvapený. Po neúspěšném jednání s Boleslaví jsem už počítal s tím, že se vrátím zpátky do Spartaku.

Jak vzpomínáte na derby v dresu Sparty před dvěma lety?

Bylo to moje první derby, navíc jsme vyhráli. Takže mám pozitivní vzpomínky. Bylo to výjimečné, atmosféra byla výborná. Snad to tak bude i v pondělí. Lidi zápasu vždycky dodají fotbalovost, je lepší nasazení...

Očekáváte negativní reakci od fanoušků Sparty, kde jste působil?

Nevím, jak lidi zareagují. Můžou se k tomu vyjádřit, jak chcou. Já se budu snažit odvádět co nejlepší výkony ve Slavii.

Kdo je podle vás favoritem zápasu?

Sparta je sice třetí, ale Slavia hned čtvrtá. Navíc jen s minimálním dvoubodovym odstupem. Derby je vždycky specifické, vyhrát může kdokoliv. Výsledek si nedokážu tipnout.

Jak vidíte pondělního soupeře?

Sparta má hlavně nového trenéra. Tomu se snaží každý hráč dokázat, že do sestavy patří. Jinak mi nepřísluší, abych něco hodnotil.

Co jste po návratu do Česka stihl?

Trénoval jsem už měsíc v Boleslavi a když to nedopadlo, tak jsem trénoval sám. Posiloval, udržoval se. Ve Slavii mě přijali všichni v pohodě, snad žádný problém nenastane.

Věřil jste, že vás Spartak uvolní?

Abych byl upřímný, tak už moc ne. Když se Spartak nedomluvil s Boleslaví, tak jsem si říkal proč by se měli domluvit se Slavií. Nakonec to na poslední chvíli vyšlo a já jsem za to rád.

Nevyčítal jste si odchod do Ruska?

Nevyčítal, byl jsem jenom hodně zklamaný. Že to takhle dopadlo. Celý přestup byl ale hrozně nepřipravený a narychlo, domluvilo se vedení obou klubů. A s trenérem to nikdo nekonzultoval.

Takže do Ruska už byste nezamířil?

To zase ne. Přeci jen je to finančně lukrativní liga a chci zabezpečit rodinu. Kdyby se ještě naskytla šance, tak bych se návratu nebránil. Pokud bude zájem a dostal bych větší šanci.

Reklama

Související témata: