Hlavní obsah

Nabrousí zase kopačky? Vždycky jsem hodný, ujišťuje zlý muž podzimního derby

Praha
Aktualizováno

Agresivnější vítězí, i takové bývá fotbalové derby o vládce Prahy. Nebo jinak - uspěje tým, který se s vyhrocenou atmosférou a tvrdostí soupeře lépe vyrovná. Zlým mužem podzimního duelu v Edenu byl Jan Bořil, obránce Slavie. „Kdepak, jsem vždycky hodný,“ odmítá v přiloženém videu zmíněnou roli český reprezentant před sobotní odvetou na Spartě.

Nejsem zlý muž, říká o sobě před derby slávistický obránce BořilVideo: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní podzimní bitvu jasně ovládli a zvítězili 2:0. Jejich obránce sparťany párkrát sestřelil a jak posléze potvrdila komise rozhodčích, neměl derby dohrát. Měl být v 67. minutě vyloučen.

Později na sebe Jan Bořil upozornil znovu. V utkání s Libercem při dopadu šlápl Martinu Graiciarovi oběma nohama do rozkroku. Rozhodčí Pechanec sice neudělil slávistovi ani žlutou kartu, jeho přestupek však dodatečně ocenila disciplinárka stopkou na dva zápasy nepodmíněně za surovou hru.

Mají se tedy sparťani zlého muže znovu bát...?

Jdu férově tělo na tělo, hájí se

„Jsem vždycky hodný, nikdy nejsem zlý. Jdu férově tělo na tělo, nikdy nejdu nohama dopředu. Proto jsem ještě nikdy nedostal červenou. Jen žluté, které dostává každý," hájí se Bořil.

Každé derby je nicméně nesmiřitelná válka. „Samozřejmě, vyhrocené, s tvrdými souboji, které k derby patří. Myslím, že podzimní bylo čisté. Jedeme na Spartu s pokorou a vyhrát," ujišťuje obránce sešívaných.

Očekávanou vřavu ovládne tým, který zachová chladnější hlavy.

„Ukázali jsme hráčům silné stránky Slavie, ale budeme se soustředit hlavně na sebe, na své přednosti. Každý pak musí na hřišti dát něco navíc. A udržet koncentraci na souboje, které budou tvrdé a dohrávané. Musíme se soustředit jen sami na sebe," žádá Pavel Hapal, nový trenér Sparty.

Reklama

Související témata: