Hlavní obsah

Osud derby měnilo video, Jablonec utnul sérii Jihlavy, Sigma remizovala s Karvinou

vat, dos, dhSport.cz
Aktualizováno

Sparta v derby ztratila vedení 3:0, v 95. minutě videorozhodčí přisoudil Slavii penaltu, z níž uzdravený kapitán Milan Škoda vyrovnal na konečných 3:3. Olomouc si rozdělila body s Karvinou, o výsledku 1:1 rozhodly góly z rozmezí 67. a 69. minuty. V souboji dosud na jaře neporažených týmů rozdrtil Jablonec Jihlavu na jejím hřišti 4:0. V záchranářských soubojích Dukla vyhrála v Ostravě 2:1 a Mladá Boleslav remizovala se Slováckem 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný výraz Jakuba Jugase ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Slavia vykročila do zápasu i s kapitánem Milanem Škodou, jehož účast byla kvůli zranění do poslední chvíle nejistá. Do vedení se však dostali domácí sparťané, když Stanciovu střelu z úhlu srazil do vlastní brány gólman Kolář. Následně Sparta mohla kopat penaltu, kterou však odvolal videorozhodčí.

Poté byl odvolán i gól Stancia. Do vedení 2:0 se Sparta dostala dalším vlastním gólem, tentokrát nešťastně skóroval Souček. Pak přišla další neuznaná branka, když rozhodčí Královec kvůli ofsajdu Škody utnul radost Bořila. Na 3:0 pro Letenské zvýšil Stanciu.

Slavia se dočkala snížení v 70. minutě, kdy se z úhlu trefil Stoch, o třináct minut později přidal druhý gól sešívaných Simon Deli. V nastavení pak vyrovnal z penalty po ruce Štetiny kapitán Škoda.

Jablonec utnul sérii Jihlavy

Nikdo ještě v zimě nečekal, že právě Jihlava a Jablonec budou po úvodních čtyřech jarních kolech jedinými týmy, které v novém roce ještě neztratily ani bod. Po vzájemném duelu zůstali stoprocentní Severočeši, kterým se povedl vstup do utkání. Už po čtvrt hodině vedli po trefách Doležala a Masopusta 2:0. A to ještě do poločasu přidal třetí branku Holeš.

Po změně stran pak už na 4:0 svou druhou brankou v zápase zvýšil Masopust a svěřenci Petra Rady předskočili v tabulce Spartu.

Zcela jiné starosti mají v Ostravě. Baník je s velkým odstupem poslední, a proto potřeboval proti Dukle zabrat. Nicméně byli to právě Pražané, kteří zásluhou Brandnera ovládli první půli. Ve druhém dějství dostal Baník hned dvakrát míč do sítě, ale ani jeden gól nebyl uznán pro ofsajd. A hlavně v druhém případě cítili domácí velkou křivdu.

A aby toho nebylo málo, vsítil za pár minut Kušnír druhou branku Dukly. Snížení z kopačky Baroše přišlo až příliš pozdě a ligová premiéra kouče Bohumila Páníka na lavičce Ostravy tak nedopadla úspěšně. Tým z Dejvic si připsal první venkovní vítězství v této sezóně a udělal důležitý krok k záchraně.

Záchranářský duel se hrál i v Mladé Boleslavi. Domácí hostili Slovácko a po zásahu Komličenka vedli. Leč čtvrt hodiny před koncem srovnal na konečných 1:1 hostující Zajíc.

Olomouc přišla o vedení proti Karviné, když na trefu Plška z 67. minuty stihl o chvíli později zareagovat Budínský. Hanáci tak mají po pěti jarních kolech na kontě jen jednu výhru a postupně odpadají z boje o druhou příčku.

Program 21. kola:
Pátek
Liberec - Brno 2:0
Sobota
Ostrava - Dukla 1:2
Branky: 90.+2 Baroš - 39. Brandner, 67. Kušnír
Ml. Boleslav - Slovácko 1:1
Branky: 33. Komličenko - 74. Zajíc
Jihlava - Jablonec 0:4
Branky: 14. a 60. Masopust, 9. Doležal,  41. Holeš
Sparta - Slavia 3:3
Branky: 12. Stanciu, 31. Souček vlastní, 44. Stanciu - 70. Stoch, 83. Deli, 95. Škoda z penalty.
Olomouc - Karviná 1:1
Branky: 67. Plšek - 69. Budínský
Neděle
15:00 Bohemians - Teplice
17:00 Zlín - Plzeň

Reklama