Hlavní obsah

Sivok derby nedohrál, vynechá i reprezentaci

Jedním z nejsmutnějších hráčů byl po pondělním derby Slavie se Spartou kapitán letenských Tomáš Sivok. Nejen, že si na něm jako již tradičně smlsnul slávistický kotel, horší bylo, že musel kvůli zranění třísel už pět minut před koncem prvního poločasu ze hřiště. Se svými pocity se po zápase svěřil v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparťan Tomáš Sivok a kapitán Mostu Tomáš Pilař

Článek

Tomáši co se vám přihodilo, proč jste musel pět minut před půlí střídat?

Je to už delší záležitost. Nastoupil jsem pod injekcemi už proti Budějovicím a ještě čtvrteční zápas Poháru UEFA jsem s tím odehrál. Před derby jsem říkal trenérovi, že to ještě zkusím, ale prostě to už nešlo. Teď se musí objednat termín a jít na zákrok. Je to asi na deset dní.

Takže jdete na operaci?

Operace to není, je to takový zákrok sondou do břicha až někam do třísel. Něco podobného měl třeba v minulosti Martin Jiránek. Je tam skřípnutý nějaký nerv.

Jak moc to mrzí zrovna v derby?

Určitě jsem byl naštvaný. Říkal jsem doktorovi, ať mi na to dá ještě injekci. Prvních patnáct minut to ještě šlo, ale pak jsem udělal nějaký dlouhý krok a věděl jsem, že už to nepůjde. Já už jsem v týdnu ani netrénoval, jenom jsem proběhl před zápasem, pak dostal injekci a šel do zápasu.

Nebyl to risk nastupovat s takovým zraněním?

Doktor mi říkal, že snad ne, že by tam nemělo být nic utrženého. Je to zranění, jaké mají často třeba i hokejisti. Vzniklo to zřejmě tím, jak jsem začal trénovat po zranění nohy. My fotbalisti nemáme moc vyvinuté tříselné svaly a taháme to břichem, takže se tam něco skříplo. Po deseti dnech od zákroku už se ale prý dá běhat.

Byl jste nominován do reprezentace, to asi mrzí dvojnásob...

To mě mrzí hodně, ale já už jsem to tušil v týdnu, že to nebude v pořádku. Takže půjdu na sraz a v reprezentaci se budu muset omluvit.

Jak jste vnímal moment, když jste opouštěl trávník a na cestu vám ještě spílali slávističtí ultras?

Tak na slávistické fanoušky jsem byl připravený. Už to bylo stejné i na Spartě na jaře. Spíš mě mrzelo, že nemůžu týmu pomoct na hřišti, zvlášť když se jednalo o derby, na které jsem se strašně moc těšil. Musím to prostě obětovat a k tomu ještě tu reprezentaci.

Jak jste pak viděl další průběh zápasu? Měla Sparta na to derby vyhrát?

Samozřejmě Slavia měla v zápase vyložené šance. Pokud by dala gól, asi by to utkání vypadalo jinak. Stejně tak my jsme měli dvě příležitosti ke konci. Takže ta remíza je asi zasloužená.

Překvapila vás Slavia v utkání něčím?

Možná ten úvod utkání zvládla líp, než jsme čekali. Jinak jsme na jejich hru i sestavu byli připravení a jak říkám, remíza je spravedlivá.

Reklama

Související témata: