Hlavní obsah

Hráči Sigmy věří, že už půjdou nahoru

OLOMOUC

Obrovská radost zavládla v kabině fotbalistů olomoucké Sigmy poté, co zdolali Slovácko (2:1) a odpoutali se ze dna ligové tabulky. Všichni věří, že druhou výhrou v soutěži se konečně chytili a pod koučem Vlastimilem Petrželou jsou schopni pomalu stoupat i nahoru.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Nejvíce zářil Tomáš Janotka, který se jednoznačně stal hrdinou utkání. Zejména po přestávce totiž svými průniky po pravé straně přiváděl zadáky Slovácka k zoufalství, a co je ještě důležitější, nahrál na oba góly. K úplné spokojenosti chybělo jen, aby skóroval sám. Šanci měl, ale zkušený Drobisz ho vychytal. "Je to samozřejmě škoda. Na druhé straně musíme být všichni pokorní, tedy i já. Podstatné je především to, že jsme vyhráli," uvedl skromně Janotka.

K úspěchu Sigmy poprvé zavelel v první půli, kdy přihrávkou za obranu skvěle našel V. Schulmeistra. "Pochvala patří Vojtovi. Vždyť já mu dal balón na dlouhou nohu. Zvládl to však parádně," prozradil Janotka, který zazářil podruhé v 67. minutě, když obral o míč Lysoňka a poté přesným centrem našel v šestnáctce Onofreje. "Nebudu říkat, že jsem tam Laca viděl. Poslal jsem to tam naslepo s tím, že někdo tam musí dobíhat," vysvětlil Janotka.

Teď chtějí přivézt i body zvenku

"Ten centr byl strašně prudký, a tak jsem to vůbec neměl jednoduché. Zkusil jsem to ale napálit a se štěstím jsem to trefil," popsal rozhodující moment Ladislav Onofrej. Výhru Sigmy ale označil za naprosto zaslouženou. "Dřeli jsme a měli i více šancí," tvrdil Onofrej a zdůraznil, že výhru Hanáci potřebovali jako sůl. "Konečně je tu zase víra k obrat v lepšímu. Snad už dovezeme body i zvenku," uvedl Onofrej s tím, že uklidnění i větší sebedůvěru by měl mužstvu přinést návrat brazilského špílmachra Melinha, kterému vypršel třízápasový trest za vyloučení v duelu s Brnem. "Hru diriguje, dává jí smysl a také řád," má jasno Onofrej.

V první body z cizího hřiště věří i Vojtěch Schulmeister, který se střelecky prosadil už potřetí za sebou, když předtím se trefil na Kladně a pak v Poháru ČMFS v Opavě. "Tehdy to body nepřineslo. Přišlo to až teď. Když jsem dostal od Tomáše Janotky míč, namířil jsem si to na bránu a viděl před sebou jen síť a jak se rozvlní," popsal gólovou situaci.

Reklama

Související témata: