Hlavní obsah

Baník - Plzeň 0:0Viktoria se dál trápí! V souboji prvního s posledním se diváci gólu nedočkali

Aktualizováno

Pryč je jistota, jiskra a herní projev týmu, který na podzim udivil báječnou sérií výher! Současná Plzeň za titulem spíš klopýtá. V dohrávce 19. kola fotbalové HET ligy nedokázal západočeský lídr soutěže vyzrát na poslední tým tabulky Baník Ostrava, utkání skončilo bezbrankovou remízou. Viktoria má z posledních šesti ligových zápasů jen jedinou výhru, přesto navýšila svůj náskok v čele před pražskou Slavií na 10 bodů. Ztráta Baníku na nesestupovou pozici čtrnáctého Slovácka činí čtyři body. Zápas se v původním březnovém termínu nehrál kvůli zmrzlému terénu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Baníku Ostrava Jan Laštůvka.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský trenér Vrba udělal po víkendové domácí porážce s Mladou Boleslaví čtyři změny v sestavě. Do branky místo Kozáčika nasadil Hrušku, který dosud v lize za Viktorii odchytal jen první tři kola, místo zraněného Krmenčíka nastoupil na hrotu Bakoš a do zahajovací jedenáctky se nově dostali i Čermák a Petržela.

V sestavě Baníku nechyběl kapitán Baroš, jenž se uzdravil ze zranění z posledního duelu s Jihlavou. Ostrava si připomněla 95 let od prvního mistrovského zápasu a nastoupila v retro dresech nezvykle s bílými a červenými pruhy.

Jako první zahrozil střelou vedle po úniku hostující Čermák, ale poté nečekaně převzal aktivitu Baník a nebylo příliš patrné, že hraje poslední s prvním týmem tabulky.

Viktorii dvakrát podržel Hruška, který v 21. minutě vychytal hlavičkujícího Diopa a za čtyři minuty i Jiráska. Poté se oba týmy marně dožadovaly penalty a ve 42. minutě zahodil největší šanci první půle plzeňský Petržela, když po Hrošovského přihrávce pálil zblízka nad.

I po pauze Slezané hráli s lídrem soutěže poměrně rovnocennou partii. V 52. minutě domácí marně reklamovali údajnou Řezníkovu ruku a pokutového kopu se nedočkali. Viktoria poprvé v druhé půli zahrozila až v 68. minutě, kdy střídající Chorý hlavičkoval po rohu nad.

Plzeň až ke konci získávala převahu a v 75. minutě mohl dát vítězný gól Čermák, jeho střelu po Řezníkově autu však vyškrábl Laštůvka. Poté se neprosadil ani Kopic a v závěru přišla největší šance. Zemanův přímý kop skončil s tečí těsně vedle a po rohu ve čtvrté minutě nastavení orazítkoval Chorý hlavičkou břevno. Ostrava kritickou chvíli přežila a s Plzní bodovala poprvé po předchozích sedmi porážkách.

První fotbalová HET liga - dohrávka 19. kola:
Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Pospíšil. ŽK: Fillo - Petržela, Řezník. Diváci: 8005.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman - Fillo, Hlinka, Jirásek (90. Psyché), Granečný - Diop (90. Stáňa) - Baroš (72. De Azevedo). Trenér: Páník.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hubník, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (74. Zeman), Čermák (87. Kolář), Kopic - Bakoš (65. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: