Hlavní obsah

Naší prioritou teď není odveta, ale Serie A, uznal Džeko, že na Barcelonu jeho tým nemá

Zatímco trenér AS Řím Eusebio Di Francesco si po první čtvrtfinálové partii na Camp Nou stěžoval nejen na dva vlastní góly, ale i na nizozemského rozhodčího Makkelieho, který jeho týmu upřel dvě penalty, autor jediného gólu hostů Edin Džeko se držel reality. „Barcelona je prostě silnější než my, takže pokud chceme hrát Ligu mistrů i v příštím roce, představuje pro nás větší prioritu klíčový zápas Serie A s Fiorentinou než odveta,“ netajil, že o postupu Messiho a spol. je rozhodnuto.

Sestřih duelu Barcelona - AS ŘímVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Nic na tom nemění, že AS Řím sehrál v Barceloně nešťastnou partii a smůlu si vybal vrchovatou měrou.

Francescem zmiňované penalty mohl sudí opravdu odpískat. Na Pellegriniho, na Džeka pak zcela určitě. Jenže chtějte něco podobného po rozhodčím, když se hraje na Camp Nou, běží teprve jedenáctá minuta a Semeda připomínal v souboji s Džekem Davida, který fauluje o hlavu většího Goliáše...

„Nepískal vůbec fér. I proto jsme najednou prohrávali 0:3 a ani jsme nevěděli, jak se to stalo," připomínal i čistokrevné vlastní góly De Rossiho a Manolase, které Barceloně hodně pomohly.

„Fotbal je prostě hrou chyb. Všichni se jim chceme vyhnout, nikdo se jich nechceme dopouštět, ale přesto je děláme. Hráči, stejně jako my trenéři," filosofoval domácí trenér Ernesto Valverde a nijak nepopíral, že dvě soupeřovy vlastní branky jeho svěřencům nahrály.

„Italové nám komplikovali život presinkem vysunutým hodně dopředu," přiznával, že se výhra 4:1 nerodila vůbec snadno.

„Ale první dvě branky nebyly jen dílem štěstí. Všechny věci se přece dějí z nějakého důvodu, takže za vlastními góly soupeře je třeba vidět tlak, který jsme vyvíjeli, a důslednost i důraz, s nimiž jsme šli za míčem," odmítal Gerard Piqué, že by si Barcelona tak vysokou výhru nezasloužila.

„Ať se podívají na tyče, které jsme trefili i na to, kolikrát je zachránil brankář chytající opravdu výborně," přidával se Suárez, který účet zápasu podtrhl čtvrtým gólem a protrhl tak střeleckou smůlu, která ho v Lize mistrů provázela po deset zápasů.

„Všichni mluví o tom, jak dobrý byl náš brankář Alisson, ale nikdo se už nezmiňuje, že barcelonský Ter Stegen je stejně skvělý. Jinak by se nestalo, že je výsledek pro nás tak krutý. Když si proti soupeři jako je Barcelona vytvoříte tolik šancí, musíte dát víc branek. My příležitosti měli, jenže kvalita v koncovce, ale i domácí brankář nás připravil o přijatelnější skóre," musel se nakonec i trenér Di Francesco smířit s tím, že se jeho mužstvo ve čtvrtfinále Ligy mistrů o překvapení nepostará a prioritou se pro něj tudíž stává Serie A.

V italské nejvyšší soutěži figuruje AS Řím na třetí příčce, přičemž do příštího ročníku Ligy mistrů postupují první čtyři mužstva. Do konce soutěže chybí ovšem ještě osm kol a třeba páté Lazio ztrácí na městského rivala jen jeden bod.

„Škoda gólů, které jsme Barceloně darovali, škoda čtvrté branky, kterou nám dal Suárez, Prohra 1:4 je při síle soupeře příliš velká, takže se soustřeďme raději na Serii A, abychom hráli Ligu mistrů i v příští sezóně," měl jasno Džeko, když opouštěl Camp Nou.

Reklama

Související témata: