Hlavní obsah

Divočina v Ďolíčku! Plzeň vyfasovala od Klokanů potupného bůra

Praha
Aktualizováno

Nejsou v pohodě, podzimní formu ne a ne najít, přesto fotbalisté vedoucí Plzně zažili v závěrečném utkání 23. kola nejvyšší soutěže v Ďolíčku šok, který snad nikdo nečekal. Svěřenci Pavla Vrby totiž ostudně podlehli skvěle hrajícím Bohemians 1905 2:5! Západočeši mají na čele soutěže už jen sedmibodový náskok na druhou Slavii, příští týden je čeká bitva se Spartou. V druhém nedělním duelu hrála Karviná se Slováckem bez branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians právě dávají Plzni druhý gól.

Článek
Fotogalerie

Za celou sezónu dostala vedoucí Plzeň v lize jen deset branek, v nedělním epilogu 23. kola jich Vrbův výběr inkasoval v Ďolíčku hned pět a domácím Bohemians podlehl vysoko 2:5. S chutí hrající Klokani nastříleli čtyři góly už během prvního poločasu, o dva se postaral Dominik Mašek.

Viktoria tak s Bohemkou prohrála po pěti zápasech, venku v lize až do dnešního dne naposledy padla před rokem na Spartě, od té doby třináctkrát zvítězila. Plzeň vyhrála jediné z posledních sedmi kol a před druhou Slavií má na čele už jen sedmibodový náskok.

Už pátou remízu za sebou si připsala Karviná, když se doma rozešla bez branek se Slováckem. Domácí svěřenci tak prodloužili svou neporazitelnost už na sedm zápasů a od pásma sestupu je dělí pět bodů. To Slovácko má před patnáctým Brnem jen bodový náskok.

Fotbalová HET liga - 23. kolo:
Sobota
Brno - Slavia 0:1
Sparta - Dukla 3:0
Olomouc - Jihlava 1:1
Mladá Boleslav - Jablonec 1:1
Zlín - Ostrava 0:2
Liberec - Teplice 1:2
Neděle
Karviná - Slovácko 0:0
Bohemians - Plzeň 5:2
Branky: 11. Šmíd, 23. Reiter, 35. a 38. D. Mašek, 56. Tetteh - 37. Kocič vlastní, 41. Kopic.

Reklama