Hlavní obsah

Karviná - Slovácko 0:0Záchranářský duel Karviné se Slováckem skončil bez branek

Důležitý záchranářský souboj mezi fotbalisty Karviné a Slováckem ve 23. kole první ligy skončil bezbrankovou remízou. Pro domácí MFK šlo o pátý nerozhodný výsledek za sebou a od pásma sestupu jej na deváté příčce dělí pět bodů, zatímco čtrnácté Slovácko dělí od předposledního Brna jediný bod.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Milan Heča ze Slovácka vyráží střelu domácí Karviné.

Článek

Jako první zahrozili hosté, když po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle kapitán Daníček. Karviná se nemohla dlouho k ničemu dostat, protože se sami brzdili nepřesnými přihrávkami. Až v 19. minutě měl Budínský šanci kopat přímý kop, ale vystřelil vysoko nad.

Největší příležitost domácích i celého prvního poločasu měl po rohovém kopu Hošek, který ale technickou hlavičkou trefil pouze břevno. Jinak toho oba celky divákům moc nenabídly, protože se hrálo opatrně, zdržovalo se a prim hrály nepřesnosti a přihrávky dozadu.

Obrázek hry se dlouho neměnil ani po přestávce. Ale hostující Daníček střílel nad, Zajíc trefil jen připraveného domácího gólmana Le Gianga. Machalík poté z přímého kopu ani netrefil branku a stejně dopadl i Petr. Jednu z mála střel mezi tyče si připsal Navrátil, ale s jeho slabým pokusem si Le Giang poradil.

Největší šance druhého poločasu přišla až pět minut před koncem, kdy hosté utekli do brejku, ale Machalík přízemní ranou netrefil bránu.

23. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Pochylý. ŽK: Čolič, Janečka, Hošek, Šisler - Divíšek. Diváci: 3899.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler, Panák - Lingr (66. Voltr), Budínský (85. Weber), Kalabiška - Wágner (55. Janečka). Trenér: Mucha.
Slovácko: Heča - Juroška, Krejčí, Břečka - Daníček, Divíšek - Navrátil, Havlík, Machalík (87. Sadílek), Petr (83. Rezek) - Zajíc (73. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: