Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 5:2Klokani uštědřili Plzni potupný příděl. Náskok Viktorie se tenčí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Šmíd 1 : 0
23. Reiter 2 : 0
35. Mašek 3 : 0
37. Kocič (vlastní) 3 : 1
38. Mašek 4 : 1
41. Kopic 4 : 2
57. Tetteh 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Jarní mizérie fotbalistů Plzně nebere konce. V neděli Západočeši schytali potupný pětibrankový příděl na hřišti Bohemians 1905. Ligový lídr ze sedmi ligových vystoupení po zimní pauze pouze jednou vyhrál (ve Zlíně), prohru utrpěl s Jihlavou, Mladou Boleslaví a právě Klokany. Remízou skončily duely s Olomoucí, Libercem a Ostravou. I proto se náskok týmu Pavla Vrby v čele tabulky na druhou Slavii ztenčil už na sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný trenér Plzně Pavel Vrba během utkání na hřišti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Ve srovnání se středečním vystoupením v Ostravě udělal plzeňský trenér Pavel Vrba v sestavě tři změny, ale valný efekt korekce v sestavě ligového lídra neměly. Už po deseti minutách z pravé strany poslal centrovaný míč ke vzdálenější tyči Hašek a Šmíd hlavou pohodlně skóroval - 1:0. Plzeňský brankář Hruška tak poprvé v plzeňském dresu, po předešlých čtyřech čistých kontech, inkasoval.

Plzeňským borcům chyběl pohyb, kombinovala jen na vlastní polovině, navíc dvojice Hrošovský-Hořava ve středu pole nebyla schopná zapojit se do hry. Domácí naopak využili každou příležitost k výpadu a zejména Tetteh dělal hostujícím zadákům obrovské potíže.

Když pak po Chorého chybě v rozehrávce dokázal Mašek ideálně načasovat přihrávku pro Reitera, který se prosmýkl kolem Hájka a v pádu dokázal skórovat, plzeňský trenér Vrba si nevěřícně zakrýval obličej.

Když zanedlouho ztratil Hájek míč ve vlastním pokutovém území, využil přihrávku od Tetteha ke třetí trefě zápasu Mašek a stadión Klokanů se topil v euforii. Nezchladila ji ani vlastní branka Kociče po dlouhém plzeňském nákopu a Chorým vyhrané hlavičce před pokutovým územím Bohemians. Prakticky z protiútoku totiž po Haškově centru hlavičku Bartek sice Hruška dokázal vyrazit na břevno, ale dobíhající Mašek dorážel nemilosrdně - 4:1.

Západočeši v bláznivém závěru úvodního poločasu dokázali přeci jen korigovat, když Čermák poslal balón na pravou stranu k rozběhnutému Hrošovskému, jehož přízemní centr nasměroval do branky Kopic.

Jestliže si Západočeši po obrátce dělali zálusk na obrat, jejich představy rozmetal Tetteh. Jeho první šanci dokázal sice ještě Hruška zmařit za cenu rohového kopu, vzápětí však Dostálovo autové vhazování propadlo až za laxní plzeňskou obranu a domácí útočník z úhlu napálil balón nechytatelně - 5:2.

Hosté nebyli schopní reagovat. Rozehrávali akce příliš pomalu, i proto se domácí stačili vždy zformovat. A když už se Kopic přeci jen dostal do slibné pozice pálil mimo. Zato hráči Bohemians přímočarostí dělali borcům Plzně obrovské problémy.

I díky dalším výborným zákrokům Hrušky už Plzeň další gól neinkasovala, a tak byl její příděl na stadiónu Klokanů stejný, jaký Západočechům s Vrbou na lavičce uštědřil jen Bayern Mnichov v Lize mistrů. Tehdy však Plzeň vůbec neskórovala.

23. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 5:2 (4:2)
Branky: 35. a 38. Mašek, 11. Šmíd, 23. Reiter, 57. Tetteh - 37. vlastní Kocič, 41. Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Tetteh - Hořava, Kovařík, Hrošovský, Hájek. Diváci: 5000.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Reiter (87. Zaviška), Mašek, Bartek (90. Nečas) - Tetteh (79. Kabajev). Trenér: Hašek st.
Plzeň: Hruška - Limberský, Hubník, Hájek, Kovařík - Hořava (65. Ivanschitz), Hrošovský - Zeman (77. Petržela), Čermák (41. Bakoš), Kopic - Chorý. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: